1.       Au fost efectuate sapaturi sistematice la Sarmizegetusa Regia pe terase, versanti si la baza acestora ? Ce s-a descoperit ?

2.       Zidurile de aparare de la Sarmizegetusa Regia se suprapun, ca vedere in plan, peste actualul contur al zidurilor ?

3.       Templele si palatele de la Sarmizegetusa erau construite din piatra, asa cum se prezinta ele pe Columna lui Traian ?

4.       Marele Sanctuar Circular de la Sarmizegetusa Regia avea in structura sa, pe inelele interioare, stalpi de lemn incastrati in pamant pana la adancimea de 1,8 m ?

5.       In Sanctuarul Mare Circular de la Sarmizegetusa Regia, au fost facute, in decursul timpului, sapaturi cu excavatorul ?

6.       Ce este vasul de piatra ( vana), din situl de la Sarmizegetusa Regia ? De ce nu este protejat ca facand parte din patrimoniul national ?

7.       A fost gasita, cu prilejul sapaturilor efectuate in Romania, o sabie dacica (SICA) cu maner de aur ?

8.       Au fost folosite pietre din situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia in realizarea de constructii in alte locatii ?

9.       De ce soclul cabanei arheologilor de la Sarmizegetusa Regia este construit din pietre apartinand sitului arheologic dacic ?

10.   Unde este „Cavalerul Dac in armura de la Cugir” ?

11.   Cele 8 statui de pe Arcul de Triumf al lui Constantin cel Mare din Roma sunt statui de daci ? Cine certifica aceasta ?

12.   Care este motivul pentru care dacii au batut moneda ?

13.   Tezaurul descoperit la Sannicolau Mare, expus in prezent in muzeul din Viena «Kunsthistorisches » este de origine dacica ?

14.   Asezarea AQUINCUM, actualmente in Ungaria, a jucat vreun rol in cucerirea si administrarea Daciei?

15.   Din ce se compunea flota dacilor ?

16.   Legiunile Romane care au cucerit Dacia, erau formate din buni vorbitori de limba latina ?

17.   In opinia dumneavoastra, care este motivul pentru care Mihail Eminescu a scormonit adanc in legatura cu aspectele de inalta cultura si spiritualitate din vechea Dacie?

18.   Sfinxul din Bucegi este structura megalitica ?

19.   Care este simbolistica Sfinxului din Bucegi in cultura vechilor daci ?

20.   Exista legaturi intre cultura de la Tartaria, cu aceea din vechea Dacie ?

21.   Care este opinia cititorilor in legatura cu afirmatia sumerologului american John A. Halloran cu privire la faptul ca intr-o regiune din Romania s-au gasit 3 tablite din lut, cu pictograme sumeriene?

22.   Din comoara descoperita la Sinaia de Regele Carol I mai faceau parte si alte obiecte in afara tablitelor ?

23.   In Manastirea de la Sinaia au fost depozitate tablite apartinand Tezaurului de la Sinaia, descoperit de regele Carol I ?

24.   Exista o imagine completa a Tezaurului descoperit la Sinaia de catre regele Carol I ; Unde este ea consemnata ?

25.   Ce a facut regele Carol I cu tezaurul pe care l-a descoperit la Sinaia ?

26.   Exista posibilitatea ca o parte a Tablitelor de la Sinaia (sau in totalitatea lor) sa fi fost depozitate, o perioada de timp, la Biserica San Nicoara din Curtea de Arges ? Sunt documente in acest sens ?

27.   Daca Tablitele de la Sinaia au fost depozitate la Biserica San Nicoara din Curtea de Arges, ce s-a intamplat cu aceste tablite ?

28.   Sceptrul regal sau alte obiecte din tezaurul national sunt din aur dacic ?

29.   Care sunt marturisirile reginei Maria in legatura cu tezaurul de la Sinaia ?

30.   Episcopul Ghenadie a vizitat Manastirea Sinaia ?

31. Cohortele lui Traian, ce au invadat si s-au cantonat in Dacia, au beneficiat si de prezenta sotiilor militarilor, sau acestea au fost abandonate in imperiul Roman in locatiile din care proveneau militarii legiunilor si trupelor auxiliare ?

32. Cum se intelegeau „dacii liberi” cu dacii din cele trei provincii organizate de romani in zona cucerita de imperiu ? Dar imediat dupa retragerea romanilor, in ce limba se mai intelegeau acesti daci ?

33. Dupa cucerirea si ocuparea unei parti din Dacia de catre Imperiul Roman, care era ponderea persoanelor cu cetatenie romana fata de populatia bastinasa pe acel teritoriu ?

34. Militarii romani ce au fost lasati la vatra in Dacia, s-au casatorit si au intemeiat aici familii ?

35. Copiii, nascuti de catre femeile din Dacia, care s-au casatorit cu militarii de diverse natii din legiunile romane, sunt considerati „daci”, pentru ca traditia la noi este ca apartenenta copilului sa fie considerata „dupa mama” ?!?

36. Cunoscut fiind faptul ca militarii legiunilor romane si trupelor auxiliare, proveneau din diverse provincii (ex. Mauritania, Britania, Macedonia, Iudeea, Siria, Palmyra, Tracia – context in care acesti soldati nu pot fi banuiti ca fiind buni vorbitori de limba latina), ne intrebam in ce limba vorbeau copiii nou nascuti in Dacia de catre femeile dace care s-au casatorit cu acei militari?

37. In legatura cu problematica de mai sus ar mai aparea si urmatoarea dilema: deoarece, in general, copiii erau crescuti de mame, si nu de tati, ce erau ocupati cu „arta razboiului”, acesti copii vorbeau in mod curent si limba vorbita de catre tati (ce vorbeau diverse limbi, mai putin limba latina) sau vorbeau limba mamelor lor, adica limba care se vorbea in Dacia de catre bastinasi de cand se stiau ei pe acest teritoriu ?

38. Tot despre copii, in legatura cu care facem referirile de mai sus, se mai pune si urmatoarea intrebare: Copiii erau invatati „sa scrie” si in ce limba? deoarece acesti copii traiau in familii cu un statut social deosebit!

39. Din ce surse a aflat domnul Romalo Dan faptul ca tablitele de aur de la Sinaia, descoperite de Regele Carol I, au fost topite pentru a se finanta Razboiul de Independenta din 1877?

40. Cand au fost predate copiile in plumb ale tablitelor de aur de la Sinaia catre Instututul de Arheologie si de catre cine ?

41. Potrivit opiniei generalul ing. geolog si astronom Vasile Dragomir, (care timp de 20 de ani s-a dedicat in a cerceta civilizatia dacilor studiind cu dedicatie complexul din muntii Orastie, cu aparatura moderna de specialitate), dacii al caror inalt grad de cultura si civilizatie se releva pregnant “au atins performanta de a replia genistica termenului”, drept pentru care poate sa fie considerat intamplator faptul ca amplasamentul complexului regal Sarmizegetusa Regia se afla chiar la jumatatea distantei dintre pol si ecuator si la cota +1000,00 m ?

42. Pentru realizarea impresionantelor lucrari de drumuri, apeducte, palate si alte tipuri de cladiri, dacii au folosit o cantitate impresionanta de piatra naturala. Cum au fost transportate, de catre daci, sutele de mii de blocuri din piatra, extrase din cariere la mari distane fata de locul de punere in opera a pietrei?

43. Toti cei care au vizitat SARMIZEGETUSA REGIA, (iar cei ce nu au facut-o ar trebui sa purceada imediat in a o face) au putut vedea ca dacii dispuneau de o rafinata si extrem de bine realizata tehnic infrastructura. In acest context credeti ca realizarea (ce dainuie de peste 2000 ani)a fost o intamplare, sau rod al geniului tehnic si indelungatei experiente in domeniul arhitecturii si constructiilor a poporului dac?

44. Daca ceea ce este vizibil pe teren la SARMIZEGETUSA reflecta inaltul grad de cultura si civilizatie din Dacia, inclusiv in legatura cu activitatile din domeniul constructiilor, putem sa dam crezare faptului ca, dacii beneficiau pentru deplasare si de o retea de drumuri supra si subterane si accese in zone de interes pentru ei, aflate chiar la mari distante?

45. Deoarece dacii, pentru a asigura o circulatie rapida, dispuneau de o infrastructura solida pentru, transport, acces si deplasari de la o locatie la alta, putem considera ca drumurile folosite azi pe crestele montane, sunt vestigiile drumurilor folosite si lasate noua ca mostenire de catre daci?

46. Daca dacii nu ar fi dobandit un inalt grad de cultura si civilizatie ar fi putut realize spectaculoasele lucrari genistice, de infrastructura si de spatiu rafinat construit, ce au dainuit pana astazi?

47. Mai putem avea vreo indoiala cu privire la gradul foarte ridicat de cultura si civilizatie din vechea Dacie context in care marturii relevante cum ar fi de exemplu cetatea BANNA, ce facea parte din sistemul de aparare impotriva barbarilor, realizat de Hadrian ca un zid lung de 120 km (ce desparte Scotia si Anglia de astazi), construita ca fort de catre dacii din COHORS I DACORUM (care au si lasat o multime de inscriptii pe pietrele ce se afla acum in muzeele din Carlise, Newcastle si altele), a fost executata cu tehnici deosebite de construire, apreciate ca deosebite, fapt ce se releva si cu alte prilejuri ex: Columna lui Traian, ?

48. Inaltul grad de civilizatie al dacilor se releva si in multe alte ipostaze cum ar fi de exemplu si in legatura ce realizarea din aur a diverselor obiecte. De ce oare insa unele piese de aur, gasite la Sinnicolaul Mare in Romania, pe teritoriul vechii Dacii, piese de aur ce sunt expuse la KUNSTHISTORISCHES din Viena, “beneficiaza” de “Been Reworked”, asa cum se afirma chiar in “Museum Guide” la pagina 50? Este oare aceasta in legatura cu afirmatia de la pagina 219 a lucrarii “Aquincum – Excavations and Rescue Work at the Aquincum Museum in 2006″ in care aflam ca “history of the Carpathian Basin and our capital, giving new direction to archeological research”, sau cele doua consemnari se circumscriu intamplator doar ca niste consideratii in legatura cu vechi obiecte de tezaur, poate Dacic, gasite in Romania?

49. Cum sa ne explicam faptul ca publicatia “Guide to the Archeological Exhibition of the Hungarian National Museum”, care precizand ca nenumarate obiecte descoperite in Romania (Apahida, Dumbraveni, Felnac, Gornesti, Cluj-Napoca, Ghindari, Targu Mures, Sinnicolaul Mare, Graniceri, Dumbravioara, Nadab, Sarasau, Simleul Silvanie, Totesti, Zalau pe teritoriul vechii Dacii), se mandreste cu faptul ca acestea fac apanajul Muzeului National Ungar, dar aceasta abordare nu starneste nici o reactie din partea istoricilor si arheologilor nostri care detin informatii despre aceste aspecte, ce de fapt ar releva contributia noastra la cultura si civilizatia Europeana ?

50. In lucrarile istoricilor romani din perioada moderna si contemporana, se regasesc mentionate, consemnate, informatii cu privire la obiectele, tezaurele si descoperirile arheologice ale civilizatiei din Dacia, prezentate in lucrarile de specialitate si comunicarile stiintifice ale unor istorici, arheologi, cercetatori din strainatate ca apartinand culturilor pe care ei le reprezinta consemnari si informatii ce sa prezinte realitatea si sa ii contrazica? La noi in tara se afla descoperite obiecte si tezaure de natura celor de mai sus, ce nu au fost prezentate marelui public, si in ce masura se mai pastreaza cele descoperite in muzeele noastre?

  • Cu foarte multa bucurie relevam faptul ca prin prisma preocuparilor similare ale unor impatimiti de istorie adevarata din intreaga lume, unele din intrebarile noastre isi gasesc sau incep sa gaseasca raspunsurile.
  • Ca atare va semnalam, pentru inceput, cateva stradanii ce s-au materializat pentru marele public, ca si pentru noi, in comunicari de inalta acuratete.
  • Astfel in acest areal am circumscrie informatiile cuprinse in “The Arch Of constantine” aparute la adresa:
  • http://www.rome101.com/ArchConstantine/
  • si cele din reportajul “Urme romanesti in Marea Britanie, dacii de la capatul lumii” publicat in revista “Formula AS” Nr. 842, 24-31 Oct 2008 sub semnatura Dlui. Bogdan Lupescu.
  • http://www.formula-as.ro/2008/842/societate-37/dacii-de-la-capatul-lumii-10366
  • precum si pe cele prezentate in blogul “Kogaion” sub inalta autoritate a Domnului Gabriel Gheorghe, laureat al Academiei Romane. (http://oceanospotamos.wordpress.com/2008/10/19/imperiul-geto-dacic-2/)
  • Va promitem sa revenim in curand cu alte intrebari si semnalari interesante.

51.    Deoarece stindardul national al dacilor era un dragon, simbol initiatic, nu este oare firesc a intreba daca nu care cumva membrii Ordinului Dragonului – al carui membru a fost si tatal lui Vlad Tepes – nu au fost (si poate sunt inca) acei cunoscatori ai adevarurilor transcendentale, ce isi au originea in spatiul pe care se manifesta spiritualitatea stramosilor nostri daci ?!?
52.    Starea deplorabila a muzeelor de istorie din Romania, (care in plus nici macar nu expun unele din piesele de valoare exceptionala – a se vedea Cavalerul Dac in Armura descoperit la Cugir, ce probabil se gaseste in depozitele muzeului de la Alba Iulia) aflate in antiteza cu modul in care se prezinta muzeele vecinilor nostri (ex: Ungaria Muzeul Aquincum, sau Austria – Kunsthistorisches Museum Vienna ) care isi propun chiar o rescriere a adevarurilor istorice (pagina 219 din ghidul muzeului Aquincum) folosind preponderent exponate ce au fost descoperite in Romania, pe teritoriul vechii Dacii ( a se vedea Lista Siturilor din ghidul muzeului – anexa), nu naste pentru cei indrituiti – cum ar fi administratie, organe/organisme abilitate sau Academia Romana – nici un semn de intrebare?

scan
53.    In ultima perioada au aparut nenumarate informatii, unele relevante, pe multiple teme, din care se desprinde faptul ca adevarul despre poporul dac a inceput sa fie obiect de studiu. A se vedea Aurora Peţan, Dumitru Manolache, D.G. Iscru, Grigore Gheorghe, Dan Olteanu, Wikipedia sau referirile altor fundatii, asociatii si societati.
In acest context intrebam care este pozitia oficiala a Academiei Romane fata de acest curent si, concret, fata de informatiile ce se vehiculeaza in legatura cu Tezaurul de la Sinaia.

 

  • Este evident faptul ca unele tablite (de la Sinaia) sunt de fapt intelegeri (contracte) intre doua parti, doua imperii, intelegeri ce sunt uneori convenite la cel mai inalt nivel, de catre un numar similar de reprezentanti ai fiecarei parti.
  • In acest context este evident si faptul ca in mod obligatoriu trebuiau sa fie realizate cate doua tablite (cate una pentru fiecare parte) si ca tablitele trebuiau sa fie din aur si nu din plumb, pentru ca nu ne putem inchipui ca personaje atat de importante in epoca, precum Regele Decebal ori Imparatul Domitian, ar fi acceptat sa primeasca cate un exemplar al contractului pe tablite din plumb, deoarece un astfel de material nu era adecvat rangului acestora, precum si pentru faptul acest material se poate degrada foarte usor prin lovire, scapari din mana, depozitare, folosire sau expunere indelungata etc, putandu-se astfel schimba chiar si sensul intelegerii, ceea ce nu era dorit de catre nici una din partile contractante.
  • In acelasi timp credem ca asa dupa cum afirma si Dl. Stefanoski, este mai mult decat probabil ca matritele (in care erau turnate tablitele) erau uneori folosite si pentru multiplicarea unor texte pentru alt gen de suport precum piele sau alte materiale.

 

54. Civilizatia “Uriasilor”, care se pare ca isi are salasul in interiorul Pamantului, a avut obarsia in Dacia ? Oare descoperirea  Amiralului Richard E. Byrd facuta prin survolul pe care l-a efectuat la Polul Nord ar putea intari ipoteza ?

55. Stim cate schelete de uriasi au fost gasite pana acum pe teritoriul vechii Dacii – (in Argedava, Negru – Voda Cetateni, Buzau si alte localitati)?

56. Pe romani i-a preocupat impunerea limbii latine in Dacia cucerita, sau aveau nevoie doar de bogatiile acesteia (aur, argint, miere, grau, vin, lemn, piatra, si altele)?

57. Dacia se intindea de la izvoarele Dunarii, pana la Nistru, deci caror popoare apartinea populatia din actuala Campie Panonica? Erau daci, romani, celti sau ce erau? Cum a evoluat lingvistic populatia traitoare in acest areal in urmatoarele zece secole dupa Hristos?

58. “Pe la 1875, a fost gasit un mare tezaur la Sinaia, cuprinzand si o arhiva din vremea regatelor Daciei, de peste 500 de placi de aur si sute de mii de monede.” ”Carol a lansat zvonul ca tezaurul a fost topit pentru diverse motive. De fapt a dat dispozitie ca tezaurul sa fie tainuit.” “Placile ar fi Arhivele regilor daci gasite la Sinaia pe la 1875. Carol I a dat ordin, sa fie copiate in plumb o parte din placi, apoi a retras ordinele si a dat alt ordin, sa fie tainuite la Curtea de Arges”; “Prefectul de Arges, devenit prim ministru Armand (Calinescu n.n.) stia de existenta tezaurului cu placi de aur ingropat la Curtea de Arges?” ”Cinci dintre placi se zice ca s-ar afla in tezaurul BNR.”

59. “Cele cateva zeci de copii in plumb ale placilor de aur, au fost pastrate la Peles pana in 1948, cand au fost, dupa inventariere trimise la Institutul de Arheologie unde alte diversiuni ale “istoricilor consacrati”, sustin ca Hasdeu si Densusianu ar fi falsificatorii placilor de plumb“ ”Romalo, (nepotul fostului doctor al lui Carol I) a facut poze celor cateva copii in plumb ale placilor de aur din arhiva regatelor Daciei, la Peles… ”

60. “Credeti ca placile de plumb cu scriere, aflate la Institutul de Arheologie din Bucuresti sunt falsuri? ”De ce au fost pastrate pana dupa inventarul din 1948 la Peles? … Sunt copii ale placilor de aur cu scriere veche (arhivele regilor daci), gasite la Sinaia pe la 1875, si insusite de Regele Carol I” … “Arhivele regilor Daciei, contine dovada ca limba dacilor aproape ca nu s-a schimbat (pana astazi n.n.)” 

61. “In septembrie 1944, Mihai a dat ordin sa fie predate sovieticilor placile de aur… Se pare ca Romalo a fotografiat din ordinul lui Mihai si momentul predarii placilor de aur cu scriere veche catre sovietici…” NB: In context sunt pomenite si numele Doamnei Cornelia Velcescu si Birdan Reine Gheorghe.

 ”Intrebati pe Romalo de unde stie ca in septembrie 1944 au fost predate sovieticilor, din ordinul lui Mihai, placile de aur continand arhivele Daciei …….” NB. In acest context este amintit si avocatul personal al D-lui Romalo, ce “confirma” ?! si al D-lui Napoleon Savescu; mai exista si o consemnare in legatura cu o masina blindata, marca Lasalle, cu 8 cilindri in V.

62. “In arhivele militare de la Pitesti se afla procesul verbal intocmit la predarea placilor de aur cu scriere veche“. 

“Cine are acces la arhivele militare din Pitesti poate gasi procesul verbal al placilor de aur cu sciere veche (cum e consemnat in procesul verbal?… tezaur niciodata inregistrat la BNR dar tainuit la Biserica San-Nicoara din Curtea de Arges pana in septembrie 1944.

63. De ce tablitele cu scriere veche se numesc “Tablitele de la Sinaia” ? si nu :

– Tablitele Arhivelor Regatelor Dacice, sau

– Tablitele lui Haşdeu sau

– Tablitele lui Densuşianu.

64. De ce ultimele cuvinte ale marelui Eminescu scrise pe nisipul din curtea spitalului , in ajunul mortii sale, in ospiciul Şuţu, sunt următoarele:  ’Iisus Christos – Regele Daciei” ? Ce stia oare? De ce si cum a murit in anul 1889, la varsta de aproape 40 de ani?

65. De ce Nicolae Densusianu, moare in 1911, tot la varsta de cca. 40 ani, cu o viata daruita exemplar neamului sau, nu este pomenit ca un contributor esential la “Dezlegarea chestiunilor ce intereseaza omenirea” ?; doar pentru ca “Dacia, Dacia Felix – era patria lui?”

66. De ce Episcopul Ghenadie a fost transferat la Manastirea Caldarusani si de ce ulterior a fost sustinut de Regele Carol in dezvoltarea manastirii?

67. De ce a fost sistata activitatea de sapaturi arheologice din siturile dacice? Sapaturile efectuate la bulgari (la Biniova, Ostroucha, Svetitsa  ori Goliama  Kosmatka,) sau de turci ( la Derinkuyuin in Anatolia Centrala regiunea Capodocia), scot la iveala vestigii ce ne indreptatesc a crede ca ar putea sa apara relevante marturii despre regatele dacice si despre trecutul nostru, intîi statatori in lume!

11 răspunsuri to “Arhiva Intrebarilor”

  1. jupan voda Says:

    Contactat de catre dl Dumitru Manolache, redactor sef la Gardianul si autor al cartii Tezaurul dacic de la Sinaia , dinsul mi-a comunicat faptul ca se confirma sustinerea mea ca s-a incheiat un proces verbal de predare a placilor de aur cu scriere veche catre un comisar sovietic , in septembrie 1944,din ordinul lui Mihai I, atunci rege al Romaniei.Procesul verbal s-ar afla in Arhivele de la Pitesti.
    Reamintesc ,pe la 1875, a fost gasit un mare tezaur la Sinaia, cuprinzind si o arhiva din vremea regatelor Daciei , de peste 500 placi de aur sute de mii de monede. Zeci de tone de aur, pe care Carol I si le-a insusit cu concursul masonilor care l-au adus la putere si au obtinut importante functii in stat. Masoneria a fost informata cu privire la tezaur, dar dupa ce si l-a insusit, Carol a lansat zvonuri ca tezaurul a fot topit pentru diverse motive.De fapt a dat dispozitii ca tezaurul sa fie tainuit. Placile de aur au fost tainuite intr-o incapere la biserica Sin Nicoara din Curtea de Arges, unde a ramas pina la predarea din ordinul lui Mihai, sovieticilor, ca plata pentru raminerea lui la tron
    Actul de extrema tradare al lui Mihai, predarea celor mai vechi arhive ale neamului, din vremea regatelor Daciei,pina la anul 105 e.n., se urmareste a fi ascuns de politicienii actuali, distrugatori ai economiei romanesti si de catre serviciile secrete, care motiveaza ca sa asteptam sa moara tradatorul Mihai, sa nu ii punem intrebari, mai ales ca i-a fost retrocedat fara drept castelul Peles, evaluat la 30.000.000 euro, din care jumatatre ar reveni celor care au dat semnaturi, la rascumparare.D’asta se pare ca a fost iradiat Iorgovan.
    Cele citeva zeci de copii in plumb ale placilor de aur, au fost pastrate la Peles pina in 1948, cind au fost, dupa inventarie trimise la Institutul de Arheologie , unde alte diversiuni ale „istoricilor consacrati” , sutin ca Hasdeu si Densusanu ar fi falsificatorii placilor din plumb.
    Sa fi facut Hasdeu si Densusanu, separat ori in grup, drumuri speciale la Sinaia pentru realizarea matritelor placilor de plumb? In ce perioada, unde au turnat placile de plumb?De ce placile de plumb au fost pastrate la Peles? Dispuneau de fondurile necesare achizitionarii plumbului si celorlalte materiale necesare?…
    Dlui Mihalache i-a fost confiermata existenta procesului verbal de predare a placilor de aur, semanlat de catre mine in urma cu aproape doi ani.
    De ce ar trebui sa fie scutit de intrebari Mihai, cel care a permis trimiterea in prizonierat in soviete a peste 300.000 de ostasi romani si a instrainat fara nici un drept cea mai veche arhiva scrisa , chiar pe placi de aur, in vreamea Dacilor. Arhiva regilor daciei, contine dovada ca limba dacilor aproape ca nu s-a schimbat, iar alfebetele lumii vechi au fost folosite de catre dacogeti.
    Titulescu , mare mason, pe cind era ministru al finantelor , a trimis la rusi , din ordin masonic, pentru a sustine revolutia bolsevica tezaurul romaiei, in doua transe. Si Hohenzolerii, familie de masoni s-au conformat ordinelor masonice.
    Mihai nu e strain de interesele masonice care inca il mai sustin pentru ca le-a facut si le face jocurile.
    Cu ce drept Mihai, a predat sovieticilor cea maiveche arhiva a romanilor, din vremea daco-getilor, numai pentru a-si pastra tronul?
    Cu ce drept mihai, dupa abdicare si-a insusit bunuri care nu ii apartrineau si cu care a plecat din tara.
    \

  2. jupan voda Says:

    Dl Romalo cit si avocatul sau personal confirma ca in septembrie 1944, din ordinul lui Mihai I au fost predate sovieticilor placile de aur continind Arhiva Regatelor Daciei fapt relatat de catre mine, dar trecut sub tacere atit de Mihai care dupa actul de mare tradare mai are curajul sa vorbeasca si sa aiba si pretentii de rege.
    Amintim ca Da Romalo este nepotul fostului doctor al lui Carol I , dar care l-a mosit si pe Mihai.Romalo a facut poze celor citeva copii in plumb ale placilor de aur din Arhiva Regatelor Daciei, la Peles, dar minte ca ar fi facut fotografiile la Bucuresti. Copiile in plumb ale placilor de aur au fost pastrate la Peles pina dupa inventarul Pelesului, in 1948, apoi aduse la Institutul de Arheologie din Bucuresti, unde istorici ticalosi zvonesc a fi falsuri realizate de Hasdeu si Densusanu. Hasdeu si Densusanu ar fi realizat falsurile independent fiecare ? Unde? cind? cum? ????
    Intrebati pe Romalo de unde stie ca in septembrie 1944 au fost predate sovieticilor din ordinul lui Mihai placile de aur continind Arhivele Daciei si daca stia despere asta, de ce nu a amintit de placile din aur predate in caretea sa. Are dreprate Napoleon cind zice „niste ticalosi…”
    Fratilor, cereti pe orice cale lamuriri si lui Mihai, si lui Romalo, dar si celor din SRI care asteapta sa moara Mihai intii si apoiu sa ia in consideratie procesul verbal de predare a arhivelor Daciei ,sovieticilor.
    Poatre stiti ca si letopisetele vechilor cronicari si multe acte vechi privind pe romani sint la „Moscova”
    Cine are acces la arhivele militare din Pitesti poate gasi procesul verbal de predare a placilor de aur „cu scriere veche” (cum e consemnat in p v ) predate din ordinul lui Mihai sovieticilor, in prezenta unor comisari romini special convocati in acest sens cit si a calugarilor sub acoperire ce pazeau, sub consemn tezaurul niciodata inregistrat la BNR, dar tainuit la Biserica Sin Nicoara din Curtea de Arges , pina in septembrie 1944.

  3. jupan voda Says:

    Intrebati pe Tariceanu care au fost conditiile suplimentare puse de Mihai , in afara de modificarea Constitutiei Romaniei. Sa fie trecuta sub tacere trimiterea in prizonierat a armatei a IV-a , in URSS? Trecerea sub tacere a predarii TEZAURULUI SACRU,Arhivele Regatelor Daco-Getilor,(peste 514 placi de aur cu consemnari din perioada regatelor daco-getice din perioada Boerebista-Decebal pina in 105 e n) (zeci de tonede aur). Cinci dintre placi se afla in tezaurul BNR.
    Si in SRI ar fi numerosi colectionari , dar si f multi masoni
    Romania este in stare de ocupatie nedeclarata si multi sustin ca nu este indicat a pune problema vechii arhive a Daco-Getilor.
    Ceea ce a negociat Nastase cu Mihai in sensul ca la rascumpararea cu 30.000.000 euro a Pelesului de catre stat, 50% sa revina celor care semneaza actele din partea statului, paree a urma sa fie incasat de alti beneficiari, si este ocolita problema arhivelor care priveste pe romani.

  4. jupan voda Says:

    Se pare ca Romalo a fotografiat din ordinul lui Mihai si momentul predarii placilor de aur cu scriere veche, catre sovietici,dar ascunde si alte informatii.

  5. jupan voda Says:

    Familia de Hohenzolern, negustori de bice si hamuri de cai , si-au cumparat titlurile de printi de Sigmaringen
    Carol II a urmarit sa elimine pe Armand Calinescu cu mina altora. Prefectul de Arges, devenit prim ministru Armand stia de existenta tezaurului cu placi de aur ingropat la Curtea de Arges . Din ordinul lui Carol II , Moruzov sa il omoare prin asa zisii legionari . Carol II urmarea cu ocheanul momentul executiei lui Armand din parcul Hipodromului, (dupa ce a dat ordin sa fie ridicata garda la domiciliul acestuia pe str Dr Clunet), si tot el a dat ordin sa fie executati fara judacata legionarii, prin colonelul Gherovici, de la legiunea de jandarmi pentru a fi sterse urmele ce ar fi dus la cei care au dat ordinele.
    In septembrie 1944,Mihai a dat ordin sa fie predate sovieticilor placle de aur . Calugarii au dezgropat incinta unde erau depozitate placile,ei au semnat si procesul verbal de predare.
    Prefectul de Arges la acel moment, a primit de la Mihai ordin sa fie prezent la predarea placilor de aur cu scriere veche.Prefectul a convocat si mai multi comisari de politie din Arges.
    Majoritatea placilor din aur , arhiva Regatelor Daciei, au fost incarcate in masina blindata a lui Mihai, marca Lasalle ,cu 8 cilindri in V, cu care a calatorit impreuna cu comisarul sovietic catre Bucuresti .

    Cornelia Velcescu si Birdan Reine Gheorghe (fost subaltern al lui Misu Negritoiu), s-ar fi ocupat cu scoaterea din tara a multor valorilor de patrimoniu,

  6. jupan voda Says:

    Era in zorii zilei de 23 august 1944 , cind seful cifrului a primit din partea lui Stalin acceptul pentru toate conditiile puse de Antonescu in vederea incheierii unui armistitiu.
    In aceeasi zi, Antonescu urma sa survoleze linia frontului la bordul unui Luftwafe.
    Au fost informati imediat Mihai si Chestorul sef al SSI Nicolae Mihalache.Mihai s-a consultat cu Maniu care a zis ca nu se cade ca Antonescu sa culeaga toate roadele armistitiului, concluzionind ca cel mai bun lucru ar fi ca regele sa culeaga roadele armistitiului , pentru asta urmind sa aresteze pe Antonescu , chemindu-l la palat.
    Chestorul SSI l-a informat pe Cristescu privitor la intentia regelui, iar Cristescu i-a cerut in mod expres sa nu se amestece si interzicindu-i sa il anunte pe Antonescu .
    Surprinzator, dar in toamna lui 1989, inaintea evenimentelor, generalul Vlad insotit de un grup de subordonati, a vizitat satul de bastina al fostului chestor SSI si s-a interesat daca este inmormintat acolo ????? Care o fi fost motivul verificarilor ?

  7. jupan voda Says:

    Mihai nu a incheiat armistitiul cu sovieticii la 23 august si a permis trimiterea in prizonierat a intregii armate a iv-a, in soviete iar in septembrie 44 a trimis arhiva regilor daci ( gasita in timpul lui Carol I si tainuita de acesta la Curtea de Arges) tot in soviete
    NU MAI AVEM NEVOIE, NOI ROMANII DE CONDUCATORI TRADATORI

  8. jupan voda Says:

    Tot Cristescu este cel care a predat unui reprezentant al ambasadei USA, inainte de a fi arestat ,doua valize cu documente, intre ele aflindu+se documentul semnat de Popovici din partea SSI si Repreyentantul Partidului Comunist din Romania, evreul David , pentru inceperea asazisei rebeliuni legionare.

Comentariile sunt închise.