Luand in considerare tot ceea ce am prezentat pana acum, va propunem o dezbatere ce sa aiba ca reper una din temele majore, de interes national. Tema se cantoneaza in necesitatea de a „descifra mesajele aflate pe tablitele cu scriere veche descoperite in Romania”, drept pentru care prezentam in continuare, fara a avea pretentia ca aceasta sa fie exhaustiva, acele dezvaluiri ce jaloneaza faptul ca pe teritoriul tarii noastre au fost descoperite tablitele cu scriere foarte veche, poate chiar presumeriana, scriere care daca ar fi descifrata, ar putea sa constituie puncte de plecare pentru o rescriere a istoriei. Astfel:

1. Tablitele de la Tartaria:
Dupa descoperirea acestor tablite, multi cercetatori din intreaga lume, considera ca scrierea aflata pe acestea este PRESUMERIANA. Cele trei tablite, constituie, in opinia unor cercetatori drept „cea mai veche Biblioteca a Europei”.
2. Tablitele imprimate din Muntii Neamtului.
Aceste tablite protoliterare , ce par a fi realizate cu cca. 5500 ani inainte de Hristos, sunt identice ca forma si mod de exprimare cu cele din SUMER, dar se pare ca „sunt cu cel putin 1000 de ani mai vechi”.
3. Tablita din folie de plumb de la Alba Iulia
„Tablita de blestem” (realizata pe o foaie de plumb, de dimensiuni mici asemanatoare cu forma unei carti de joc) este inscriptionata pe ambele fete …
4. Tablitele de lemn cerate de la Rosia Montana
In galeriile de la Rosia Montana, supranumita in epoca Alburnus Maior, au fost descoperite niste tablite care se pare ca „stau la baza studiului Dreptului Roman din toate universitatile din lume”. „Aceasta comoara inestimabila de la Rosia Montana risca sa dispara cu totul”.
5. Tablitele de la Sinaia
Cu prilejul efectuarii lucrarilor de captare a paraielor Sfanta Ana si Peles necesare pentru aprovizionarea cu apa a Manastirii din Localitatea Sinaia, precum si pentru asanarea mlastinilor din Poiana Vacaria, a fost descoperit un numar impresionant de tablite din aur, inscriptionate intr-o limba si scriere misterioasa. Tablitele de la Sinaia se refera la setul de tablite de plumb, copie foarte probabila a placilor de aur descoperite la Sinaia, tablite ce se afla la Institutul de Arheologie. Ce s-a intamplat cu originalele?

Este aproape de la sine inteles faptul ca, demersul nostru este generat de mai multe considerente, unul din acestea fiind acela ca in legatura cu aparitia si evolutia semnelor si scrisului pe pamant, de la semnele mnemonice (cum ar fi: pietre si matanii, cordelute cu noduri, totem, etc), ideogramele aztecilor sau ciukucilor, scrierea maya, scrierea chineza, scrierea hititilor sau japoneza, hieroglife, cuneiforme, scrierea cipriota sau cea din insula Creta, scrierea negrilor VAI, scrierea moaluta, sau amonita, ori feniciana, sau scrierile brahmi, scrierea etrusca, meroitica, olmeca, zapoteca, istmiana, greceasca, latina, chirilica sau runele, semnele au putut in general sa fie interpretate si descifrate, dar nu si scrierile vechi descoperite pana in prezent pe diverse tablite pe teritoriul tarii noastre .

Oare de ce?

In final s-ar putea pune urmatoarea intrebare: De ce nu exista la nivel oficial nici un program de studiere a tablitelor mai sus prezentate, a scrierii si informatiilor cuprinse pe aceste tablite?

Reclame