6 răspunsuri to “1907”

  1. jupan voda Says:

    Se pare ca declararea autonomiei Casei Regale condusa de Mihai de Casa de Hohenzolern este datorata faptului ca I s-a cerut lui Mihai sa faca testul and cerut in dosarul de recunoastere formulat de primul sau fiu, Didier. Verificati corespondenta dintre case.

  2. jupan voda Says:

    CUM AM DEVENIT MONARHIST

    Recenta propaganda in favoarea maretelor realizari ale monarhiei in Romania m-au determinat sa iau in consideratie afirmatiile lui Mihai Gidea, ale liderilor partidului conservator si altor monarhisti.
    Atunci cind romanii au aflat ca masonii au adus pe Carol in locul lui Cuza, n-au prea inteles mare lucru.
    In timpul costructiei Castelului Peles, a fost descoperit un tezaur imens de monezi si 514 placi din aur cu consemnari din vremea regatelor geto dacilor,Carol solicitind sa-I fie atribuit in intregime.Nefiind sigur ca va devei proprietarul tezaurului, a cerut sa fie copiate in plumb placile.Nau fost copiate decit o parte si masonii care-l adusesera i-au cedat tezaurul ,la ordin masonic.Indata Carol a dat ordin ca placile de aur cu consemnari din vremea geto dacilor sa fie tainuit in mai multe locatii.
    Insusirea de catre Carol I a tezaurului de placi cu consemnari din vremea geto-dacilor mi-a trezit sentimente de monarchist.
    La 1877,interesul de a fi slabit Imperiul Otoman, l-a favorizat pe Carol I sa declare Independenta Romaniei . Carol I n-a rasplatit cu nimic pe taranii morti in batalii,multi murind din cauza carnii infectate vindute de un evreu care aproviziona armata Romaniei.
    La 1907, din ordinal lui Carol I , peste 11.000 de tarani, multi combartanti la 1877 , au fost omoriti. Actele intocmite acestora au fost pastarate la Peles 50 ani.GENOCIDUL COMANDAT DE Carol I impotriva taranilor romani m-a facut sa devin monarchist.
    Dupa inceperea revolutiei bolsevice,masoneria a cerut lui Ferdinand contributia la finantarea acesteia.Titulescu, ministru al finantelor, a trimis in doua rinduri tezaurul Romaniei la Moscova. Cum sa nu imi consolidez simpatia fata de monarhie.
    Dupa razboi , nationalistii legionari au capatat multa simpatie, iar Carol II fiind refuzat in cerere de preluare a acestei miscari, a ordonat lui Armand Calinescu asasinarea capilor legionari.Razbunarea survenita prin impuscarea lui Armand,a motivate ordinal dat de Carol ii, sa fie asasinati in fiecare localitate in Romania, cite doi tineri elevi si student, legionari sau simpatizanti.Alt genocide, la adresa rominilor care au luptat in primul razboi si au fost improprietariti cu pamint.
    Intr-o disputa a lui Carol II cu fratele sau Nicolae, simpatizant legionari, Carol II a scos pistolul,iar regina Maria s-a interpus intre ei, fiind ranita de un glonte.Din acest motiv nu a mai trait un an.
    In septembrie 1940,dupa abdicare, carol II a avut voie sa place cu un tren in care a incarcat tot ce a vrut. A luat si placile mici din aur cu consemnari
    din vremea geto-dacilor.Cum sa nu fiu monarchist.
    In septembrie 1940,din ordinal lui Mihai, ca sa isi pastreze tronul, a predate unui comisar sovietic placile mari dein aur ,din arhiva getodacilor, la Curtea de Arges.El care nu a schitat un gest atunci cind armata a Iva a fost dusa in Siberia de sovietici, in prizonierat,fara a se mai reintoarce.
    La abdicare, si Carol II si Mihai au luat trenuri cu bunuri care nu le apartineau.
    Pentru cele mai sus aratate am devenit monarhist.
    A .I.

  3. xxx Says:

    Administratori ai emilurilor doamnei Margareta si domnului Radu Duda,
    Rugati va rog sa intrebe pe exregele neincoronat Mihai I :
    1. Daca tatasau Carol II a abdicat sau i-a trasferat doar unele atributii ?
    2. Daca a fost incoronat ?
    3. Daca doar pentru a ramine rege (pentru a nu pierde tronul ) si pentru a-si atribui el meritele unui armistitiu l-a arestat pe Antonescu ?
    4. Daca recunoaste ca in urma capitularii in fata rusilor , (armistitiul a fost semnat abia pe 12 sept 1944 ) , a adus mari deservicii tarii si romanilor ?
    5. Daca s-a opus in vre un fel deportarii armatei IV in URSS ?
    6. Daca a semnat cererea de amnistiere a lui Antonescu ?
    7. Daca Alexianu a fost singurul guvernator al unei provincii sovietice iertat public de populatie, Antonescu audiat si trimis in tara de sovietici dar executati in lotul de la Jilava cu stirea si acordul lui Mihai I ?
    8. DACA LA CEREREA LUI STALIN , a dat ordin sa fie pretata dupa armistitiu , partea din tezaurul de la Sinaia (placile mari ), tainuite din ordinal lui Carol I la Biserica Sin Nicoara din Curtea de Arges?
    9. Daca stie ca si tat-sau Carol II , a furat , luind cu el la plecarea din tara in 1940 placile mici ?
    10. Daca recunoaste ca placile din aur cu scriere veche ,(ARHIVELE REGATELOR DACIEI DIN PERIOADA BUEREBISTA DECIBALOS srise pe placi de aur ) apartin de drept romanilor?
    11. Daca Ordinul Pobeda si doua samalioate i-au fost date de Stalin dupa ce a predate placile din aur sovieticilor? Daca a primit si pensie viagera odata cu ordinul Victoria , pensie insusita de statul roman , care i-a platit cite 10.000 dolari lunar , permanent , chiar si in present .(Securistul care ii ducea banii , CIND NU VENEA PERSONAL IN TARA SA II INCASEZE , pe motiv ca viziteaza Curtea de Arges sau Pelesul , mai traieste ).
    12. Fotografiile cu Margareta si Valentin Ceausescu , pe cind acesta erau la studii in Anglia au fost publiucate in Paris Match iadupa care Valentin a revenit in tara?
    13. Daca recunoaste Mihai I ca , NUMAI PENTRU A-SI PASTRA TRONUL a datr ordin sa fie predate sovieticilor placile de aur tainuite la Biserica Sin Nicoara , pe care nu le mai vazuse niciodata?
    14. Daca Mihai I , pentru o imagine de bun “roman” cum se pretinde este in stare sa recunoasca public , in interesul si al familiei lui ca a predate intr-un moment de slabiciune placile de la Sin Nicoara sovieticilor , pentru a ne ajuta sa facem demersurile de recuperasre ale acestora .
    15. Recunoaste Mihai I ca , in timpul mandatului lui Adrian Nastase de prim ministru , a dus negocieri cu acesta pentru ca instantele sa ii atribuie Castelul Peles , dupa care statul roman sa rascumpere cu treizeci milioane euro de la Mihai castelul , cu conditia ca jumatate din bani sa revina celor care vor semna actele? Este adevarat ca dupa venirea lui Tariceanu ca primministru , s-a reziliat vechiul contract renegociindu-se conditiile , in interesul lui Mihai si al guparii lui Tariceanu ?
    Revenim cu alte intrebari daca nu ne raspundeti .

    F U N D A Ţ I A A C A D E M I A D A C O R O M Â N Ă
    „T E M P U S D A C O R O M Â N I A C O M T E R R A”

    Aurel Ionescu

    DURPANEUS
    sau
    CUM NU AU FOST TOPITE
    PLĂCILE DE AUR CU CONSEMNĂRI
    DIN VREMEA GETO-DACILOR
    GĂSITE ÎN TEZAURUL DE LA SINAIA

    -ediţie samizdat-

    S.C. TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA S.R.L.
    Bucureşti, Drumul Taberei nr.26/119; Tel./fax: 4 0214138434; 0721034081, 0722972522, geostroe@gmail.com, O.P- 66, ghişeul nr.1, C.P. 58-14, Cod poştal 061355; http://www.tempusdacoromania.ro, http://www.academiadacoromana.ro,

    Copyright 2011 © All rights reserved
    Aurel Ionescu & Tempus DacoRomânia ComTerra

    Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României

    Ionescu , Aurel,

    DURPANEUS sau CUM NU AU FOST TOPITE PLĂCILE DE AUR CU CONSEMNĂRI DIN VREMEA GETO-DACILOR
    GĂSITE ÎN TEZAURUL DE LA SINAIA / Ionescu, Aurel. – Bucureşti :

    Editura Dacoromână TDC, 2011

    ISBN 978-973-7782-97-7

    Coperta : Aurel Ionescu, Geo Stroe

    Prefaţa: Geo Stroe

    Ediţie îngrijită de Geo Stroe

    T E M P U S D A C O R O M Â N I A C O M T E R R A –
    o editură dacoromânească pentru timpul dumneavoastră !

    Printed in Romania

    Aurel Ionescu

    DURPANEUS
    sau
    CUM NU AU FOST TOPITE
    PLĂCILE DE AUR CU CONSEMNĂRI
    DIN VREMEA GETO-DACILOR
    GĂSITE ÎN TEZAURUL DE LA SINAIA

    Ediţie limitată, tiraj de criză

    Ediţie samizdat

    2011

    Motto:

    Adevărul aur?
    După aur aleargă toţi,
    după adevăr nime…

    Mihai Eminescu

    MULŢUMIRI

    Lui Carol I că nu a topit cele 514 (cinci sute paisprezece) plăci din aur cu consemnări din vremea geto-dacilor, găsite în 1875, în timpul lucrărilor de construcţie a castelului Peleş la Sinaia, tezaur ce conţinea şi un număr semnificativ de monede; dar şi pentru că a mai făcut gestul benefic de a dispune copierea în plumb a unora dintre plăci, nefiind sigur că cererea de a-i fi atribuite îi va fi acceptată;

    Lui Carol II care aminteşte în testamentul său că a furat câteva sute dintre plăcile de aur, plecând cu ele din ţară după abdicarea sa din 1940;

    Inginerului Vasile Ionescu din Sinaia, care a trimis mai multe sesizări la C.C. al P.C.R. privind plăcile din aur, din Tezaurul de la Sinaia, fiind primul care a făcut un prim pas pentru recuperarea plăcilor;

    Primului Preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu, pentru înfiinţarea grupului ZZ (Zamolxis Zagreus) cu scopul identificării şi conservarii dovezilor rămase de la geto-daci, inclusiv a plăcilor cu consemnări semnalate de ing. Vasile Ionescu;

    Domnului Augustin Deac care, la Congresul de Dacologie din 2003 a anunţat existenţa la institutul Vasile Pârvan a unor copii în plumb ale unora din plăcile din Tezaurul de la Sinaia, cerând public implicarea instituţiilor statului în cercetarea acestei teme;

    Domnului Napoleon Săvescu, organizator al Congreselor de Dacologie şi în România, ocazie cu care s-au făcut publice şi date privind plăcile din Tezaurul de la Sinaia ;

    Domnului Geo Stroe, care m-a susţinut în prezentarea acestei probleme de interes naţional ;

    Domnului Nicolae Leonachescu, care ne-a confirmat că la Biserica Sân Nicoară, în perioada războiului, era îngropat aur, păzit de jandarmi ;

    Grupului de colaboratori ai blogului Descover Dacia ;

    Domnului Gheorghe Şerbana ;

    Celor care nu au fost menţionaţi, la cererea lor, temându-se a-şi expune familiile lor, dar nu au ezitat să spună adevărul privitor la ceea ce ştiau direct sau din relatări directe, privitor la plăci.

    DESCONSIDERAŢII

    Exprim DESCONSIDERAŢIA, ori cum se exprimă feţele bisericeşti, RUŞINE LOR ŞI NEAMURILOR LOR, următorilor :

    Carol I, care a făcut tot posibilul să îi fie cadorisit Tezaurul de la Sinaia, ameninţând că, dacă nu-i este dat lui, se întoarce înapoi în Germania; atribuindu-i-se Tezaurul, Carol I a dispus tăinuirea lui, cu concursul bisericii.

    Carol I şi familia sa (Hohezolernii – familie de masoni), care au informat masoneria cu privire la tezaur, dar au nesocotit interesele naţiei pe care au reprezentat-o; membrii casei regale, au ştiut permanent componenţa şi locaţia pieselor din tezaur.

    Carol II care în 1939 a trimis la Muzeul din Cairo o placă, iar după abdicare a furat un număr însemnat dintre plăcile din aur, ducându-le în străinătate.

    Mihai I, care a predat sovieticilor plăcile din aur cu consemnări din vremea geto-dacilor, numai pentru a-şi păstra tronul şi refuză să recunoască acest lucru pentru a împiedica recuperarea lor cu nerespectarea interesului naţional.

    Bisericii Ortodoxe Române care a fost complice la tăinuirea plăcilor de aur şi care ascunde informaţii şi documente privitoare la existenţa plăcilor din ARHIVA REGATELOR GETO-DACIEI.
    B.O.R. pune interesele masonice înaintea celor naţionale?

    Reprezentanţilor serviciilor secrete ante şi postbelice, cu responsabilităţi specifice, bisericii şi altor institutii, care au permis înstrăinarea plăcilor şi ascund în continuare dovezile privitoare la existenta lor, împiedicând demersurile de recuperare ale acestora.

    Reprezentanţilor Academiei Române, care cu rea credinţă dezinformează, distrug sau ascund documente, falsifică informaţii şi au făcut să dispară, din 1948 pâna în prezent, mai mult de două sute dintre copiile în plumb ale plăcilor mici, de la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”.

    Reaua credinţă cu care Dan Romalo a prezentat informaţii eronate privitoare la plăci.

    Reaua credinţă cu care Dumitru Manolache a introdus la ordin, ipoteze şi informatii false privitor la topirea plăcilor, existenţa unei scrisori fictive în care Carol I ar cere scuze pentru topirea acestora etc.

    Celor care, urmărind interese şi profituri personale sau ale unor grupuri de interese antiromâneşti, ascund dovezile privitoare la existenţa arhivei geto-dacilor din vremea Buerebista – Decebal, cu scopul înhibării sentimentelor de mândrie naţională.

    N O T A AUTORULUI

    În aceasta lucrare preliminară sunt prezentate date şi fapte petrecute pe parcursul investigaţiilor, lăsând cititorului libertatea de a verifica cele relatate.

    Mulţumesc, de asemenea, celor care pot aduce completări celor relatate.

    Mulţumesc, de asemenea, celor care pot contribui în continuare cu unele informaţii privitoare la plăci, care să ne ajute chiar să le recuperăm.

    Plăcile există şi trebuie să fie recuperate.

    I. ADUCERI AMINTE

    Într-o drumeţie, prin anii 1980, seara, am profitat de buna primire şi ne-am aşternut la povestiri. Gazda, la un moment dat, ne-a captat atenţia astfel:

    Să vă spun o taină! Era prin 1944. Eram jandarm.
    Într-o zi am fost convocaţi să luăm parte la ceva cu totul deosebit. Erau oficialităţi române, dar şi ruşi.
    Era şi regele Mihai.
    Ni s-a dat ordin să scoatem dintr-o incintă îngropată nişte plăci din aur cu scrieri vechi.
    Nu mai văzusem niciodată atâta aur.
    După asta mi s-a făcut frică, am dezertat şi m-am ascuns.
    Apoi m-am făcut cioban şi am scăpat.

    Deşi ne captivase atenţia, nu am mai întrebat nimic, intrând într-un fel de blocaj, manifestând şi o neîncredere că ar fi adevărate cele spuse.

    II. TEZAURUL

    Se împlinesc 136 de ani de când a fost descoperit Tezaurul de la Sinaia, cu prilejul lucrărilor de construcţie la Palatul Peleş.
    Tezaurul dezgropat a fost depozitat, iniţial, la Mănăstirea Sinaia.

    Se împlinesc 71 de ani de când Carol II, după abdicare, a luat în trenul cu multe bunuri care nu-i aparţineau şi peste două sute de plăci mici, din Tezaurul de la Sinaia.

    Se împlinesc 67 de ani de când Mihai a dat ordin să fie predate sovieticilor, plăcile mari din Arhiva Regatelor Geto-Dacilor, tăinuite de Carol I la Curtea de Argeş.
    În afara tezaurului monetar, piesele cele mai interesante erau 514 plăci din aur, de diverse dimensiuni, care aveau gravate, în relief, înscrisuri şi figuri.
    Nu atât aurul, dar mai ales textele, unele dintre ele usor de citit (chiar dacă nu şi de înteles) şi reprezentările diferitelor personaje, impresionează orice privitor.
    În plus, reprezintă o dovadă a gradului de civilizaţie, existenţa unui alfabet, a scrierii ca modalitate de comunicare şi chiar originea scrierii pe aceste meleaguri.
    Pe parcursul a 2000 de ani, modul de comunicare a suferit modificări făcând ca înţelegerea textelor să fie oarecum mai dificilă.
    Pentru cei care aveau cunoştinţe privitoare la istoria veche, faptul că pe plăci erau amintite numele unor personalităţi din urmă cu două milenii, au dat de gândit, dar şi familiei regelui, călugărilor de la Mănăstirea Sinaia şi celor foarte puţini chemaţi să îşi exprime o părere.

    Carol I, n-a mai avut somn, dar nici nu a mai plecat de la Mănăstirea Sinaia cât au fost depozitate acolo plăcile.
    El a cerut masonilor care l-au înlaturat pe Cuza, celor din guvernul Catargi să îi fie facut cadou tezaurul, că altfel el renunţă la domnie.
    Nefiind sigur că va obţine tezaurul, a dat ordin să fie copiate în plumb, plăcile din aur. S-a început cu copierea în plumb a pieselor mici, urmând a fi toate copiate pe măsura ce se obţinea şi plumbul necesar acestei operaţii.
    Până ce a fost discutată cererea lui Carol I adus ca domn al Principatelor Romane şi s-a pus în discuţie şi ce s-ar întâmpla dacă nu va rămâne domn şi pe cine ar mai putea pune sau aduce în loc, s-a cerut şi avizul masoneriei din străinătate.

    În acest răstimp AU FOST COPIATE ÎN PLUMB PESTE 200 DINTRE PLĂCILE DIN AUR.

    Carol a cerut ca jandarmii să asigure paza mănăstirii şi să supravegheze strict operaţiile de copiere în plumb a plăcilor.
    Plăcile au fost copiate în plumb de un număr restrâns de muncitori, strict supravegheaţi, în incinta Mănăstirii Sinaia.
    Nici plumb tipografic nu aveau suficient la dispoziţie, la acel moment, pentru copierea plăcilor.
    Unele plăci au fost copiate de mai multe ori, rebuturile fiind retopite pentru celelalte plăci.
    Aşa se explică prezenţa câtorva copii (dintre rebuturi) de pe plăcile mici, la particulari.
    Carol I a aflat de la călugări că unele referiri din textele de pe plăci, priveau personalităţi dinainte de războaiele daco-romane.
    El s-a bucurat enorm când i-a fost cadorisit tezaurul şi a dispus imediat tăinuirea imensei ARHIVE GETO-DACICE DIN PERIOADA BUEREBISTA – DECEBAL.

    Biserica ortodoxă şi-a adus aportul la tăinuirea plăcilor, găzduindu-le în prima faza în Mânăstirea Sinaia, apoi oferind pentru tăinuire o incintă subterană de la Biserica Sân Nicoară de la Curtea de Argeş.
    Plăcile mici au fost transferate la Peleş după finalizarea acestuia, unde din construcţie se află numeroase firide şi camere secrete.

    În perioada respectivă a fost scurtată viaţa multora dintre cei care au avut ocazia să vadă plăcile cu sau fără voie, sau au vorbit despre acestea.
    Au fost izolate persoanele care nu puteau să dispară fără a stârni interes.
    Nu este de mirare să fi avut loc multe atrocităţi în condiţiile în care, din ordinul lui Carol I, au fost asasinaţi Eminescu, dar şi copiii lui Cuza şi executaţi peste 11.000 de ţărani (numai din înscrisuri), în Marele Genocid de la 1907.

    Mai mulţi mitropoliţi ai României au fost maziliţi la ordinul lui Carol I, pentru că s-au manifestat ostili intenţiilor acestuia privitor la plăci, între care şi Ghenadie. El a fost surghiunit la Mănăstirea Căldăruşani, unde Carol I l-a căutat, să îi ceară iertăciune şi un compromis.

    Atunci când în 1917, lui Ferdinand masoneria i-a cerut contribuţia la finanţarea experimentului masonic bolşevic, a dat ordine specifice, iar masonul Titulescu, Ministru al Finanţelor a dispus în două rânduri trimiterea în Rusia a Tezaurului, după ce a izbucnit Marea Revoluţie din Octombrie.
    Tot Titulescu a dispus trimiterea către armata republicanilor din Spania a armamentului comandat de România în străinătate, motiv pentru care a fost destituit şi a rămas în exil.

    Deşi se ştia că prezintă un interes naţional deosebit ARHIVA REGATELOR GETO-DACE DIN VREMEA LUI BUEREBISTA PÂNĂ LA DECEBAL, Carol I a dat dispoziţii foarte stricte de eliminarea a celor care ştiau despre tezaur sau puteau răspândi informaţii despre acesta, informaţiile neajungând la public.
    Membrii familiei regale au monitorizat permanent plăcile din aur din ARHIVA REGATELOR GETO-DACE DIN VREMEA LUI BUEREBISTA PÂNĂ LA DECEBAL.

    Totuşi, plăcile nu au fost niciodată înregistrate la B.N.R.

  4. xxx Says:

    Dupa aparitia cartii “ Durpaneus sau cum nu au fost topite placile din aur cu consemnari din vremea geto-dacilor ,gasite in tezaurul de la Sinaia” ,in rindurile monarhistilor s-a dat dispozitie sa se susina ca placile originale sint cele din plumb
    Daca acestea ar fi placile gasite in tezaurul de la Sinaia, de ce nu au fost facute publice inca de la 1875 si date spre studiu de atunci ?
    De ce reprezentantii Institutului de Arheologie Vasile Parvan, aflat sub patronajul Academiei Romaniei sustin ca placile din plumb ar fi falsuri realizate de Hasdeu, Densusanu si Heliade Radulescu ? De ce din cele peste 200 copii in plumb ale placilor , trimise de directorul institutiei , de la Peles , dupa inventarul din 1948 , nu se mai afla la institut decit 30 ?
    Ce s-a intimplat (si daca a fost inregistrata in inventarul institutului paftaua din aur gasita pe santierul arheologic de la Polovragi si insusita de catre directorul de atunci Vulpe , tatal actualului director , care a bagat-o in buzunar , in fata celor de pe santir , fara a da explicatii ? Este inregistrata in inventarul institutului? Exista martori in viata al evenimentului !
    Cereti explicatii directorului institutului de arheologie , unde inventarele sint distruse !Lipseste si inventarul de intrare in institute a copiilor in plumb ale placilor ,din 1948 !

  5. xxx Says:

    From:
    „jupan voda”
    Add sender to Contacts
    To:
    ihaiduc@acad.ro, dan.berindei@acad.ro

    Stimate domnule academician Ionel Haiduc,

    Stimate domnule academician Dan Berindei,

    In urma cu 136 de ani , a fost descoperit la Sinaia ,in timpul lucrarilor de construire a Castelului Peles , pe banii romanilor , un foarte mare tezaur , pe care guvernul de atunci , l-a cadorisit la cerere lui Carol I . Tezaurul cuprindea I afara unui mare deposit numismatic si 514 placi din aur cu consemnari din vremea regatelor geto-daciei . Masoneria a hotarit cadorisirea lui Carol I cu intreg tezaurul , la cererea acestuia.

    Pina sa primesca cadou tezaurul, Carol I a comandat copierea in plumb a placilor cu consemnari din vremea geto-dacior si au fost copiate in plumb peste 230 dintre placile mici. Copiile in plumb ale placilor mici au fost depozitate in subsolul Pelesului pina dupa inventarul din 1948 al acestuia , cind directorul Muzeului de Arheologie , actualmente Institutul Parvan a dispus trimiterea copiilor in plumb ale placilor, la acest institute.

    Suparator este faptul ca reprezentantii institututlui au facut nevazut inventarul placilor sip e parcursul anilor au facut sa dispara peste 200 dintre placile din plumb. Mai mult , au lansat zvonul si il sustin , ca placile sint falsuri , ba ale lui Hasdeu , ba ale lui Densusanu ,ba ale lui Heliade Radulescu …

    O parte dintre placi sint chiar la unii dintre angajatii institutului acasa.

    S-au implinit 66 de ani de cind, din ordinul lui Mihai,exregele Romaniei, au fost predate sovieticilor sute de placi de aur ce faceau parte din Arhivele Geto-Dacilor dezgropate la Sinaia in 1875 , insusite si tainuite de Carol I de Hohenzolern . Mihai a dat ordin sa fie destupata incinta in care erau depozitateinca din vremea lui Carol I , incinta pazita de angajati ai SSI si sa fie predate sovieticilor , numai pentru a-si pastra tronul . El a primit de la Patrascanu, tocmai intors de la Moscova, DUPA SEMNAREA ARMISTITIULUI , cererea lui Stalin de a-i fi trimise placile . Asta este si adevaratul motiv ca a fost rasplatit cu ordinul pobeda , pensie viagera si doua avioane. Obligatia pensiei viajere a fost prelate de statul roman .

    S-au implinit 70 de ani de la abdicarea lui Carol II, care a plecat din Romania cu un tren incarcat cu obiecte de valoare, intre care si peste 200 placi din aur cu consemnari din vremea geto-dacilor (placile mici) care fusesera copiate si in plumb , copii pastrate la Peles pina la inventarul din 1948. In testamentul sau, Carol II conditioneaza inapoierea placilor Romaniei , daca reinstaureaza pe hohenzolerni la conducere.

    SRI detine documentele privitoare la depozitarea placilor de aur, paza acestora si instrainarea lor , dar reprezentantii acesteia, refuza demersurile de recuperare aplacilor de aur, apartinatoare patrimoniului si istoriei romanilor , deocamdata motivind ca asteapta ca Mihai sa moara .

    La arhivele statului se gasea pina acum trei ani procesul vertbal incheiat la predarea placilor mari de aur catre comisarul sovietic, din ordinul lui Mihai.

    Considerindu-va un roman de buna credinta, va rugam domnule academician sa binevoiti a ne raspunde , chiar si dupa cercetari prealabile daca nu cunoasteti speta , ce s-a intimplat cu peste 200 dintre placile din plumb copiate dupa cele din aur . Va rugam de asemeni sa faceti demersurile necesare pentru recuperarea originalelor din aur instrainate din patrimonial Romaniei de catre hohenzolerni.

    Cu stima 30 10 2011

    Prof A Ionescu

  6. jupan voda Says:

    Scrisoare deschisa dlui Dumirtru Manolache,
    Stiind ca sinteti cititor al acestui blog, ma adresez pe aceasta cale, domnule Manolache dumneavoastra.
    Dl G Serbana,un roman de isprava, care m-a anuntat si de aparitia scrisorii deschise catre institutiile statului in Romania Mare din 11 09 2009 a anuntului meu ca placile din aur cu consemnari din vremea dacilor au fost predate rusilor in 1944 din ordinal lui Mihai ,m-a anuntat ca a fost contactat de un domn Bardan, care m-a criticat ca as fid at informatii neadevarate in brosura difuzata la tirgul de carte.Am mai aflat ca si dv ati exprimat nemultumirea ca sinteti criticat de catre mine.
    Aduceti-mi argument contrare si voi retrage spusele mele la adresa dv ca neadevarate.
    Desi nu am citit carte adv, am aflat ca in carte afirmati ca placile originale au fost topite si citati o scrisoare a lui Carol I ,despre care afirmati ca ra fi déjà la Vatican. Puteti prezenta dovezi srise macar in acest sens ?
    Dumneavoastra ati convocat pe cei de la Discover Dacia sip e mine in ianuarie 2010 sa ne spuneti ca agentul imobiliar si avocatul lui Romalo au identificat in arhive procesul verbal intocmit la predarea placilor de aur tainuite de Carol I la biserica Sin Nicoara, la predarea din ordinal lui Mihai a placilor catre Susaicov.
    In martie 2010 l-am intilnit pe Duda caremi-a confirmat ca Mihai a predate placile ca sa-si pastreze tronul,dar l-am iritat spunind ca Romalo are déjà copia procesului verbal si la numai o saptamina n-ati convocat din nou la Discover Dacia sa spuneti ca a fost o neintelegere ceea ce ne-ati zis in urma cu doua luni.
    Stiu ca ati publicat carte adv la editura Dacica c apartine lui Romalo. Si dnd Petan a dat doctoratul cu Viorica Gutu Romalo.
    Sinteti angajat la “Lumina” patriarhiei. Puteti prezenta un document inainte de 1920 in care sa se pomeneasca de pestera sfintului Andrei? Stiti prea bine ca e o facatura recenta.
    La Patriarhie se afla ahivele Minastirii Sinaia. Cuatati mai ales in volumele 3 si 17 din anul 1875 si veti afla mai multe despre placile din aur.
    Va aveti bine cu preafericitul? Solicitati si in numele nostrum dezlegare sa avem acces la copiile in plumb detinute de BOR.Ne intrereseaza continutul imaginilor de pe acele copii.
    Cereti sprijin celor care v-au propulsat si v-au spus sa scrieti neadevaruri in carte.

    Nepotulu Susaicov

Lasă un comentariu