Este de necontestat faptul ca in diverse spatii cu rezonanta culturala majora, cum ar fi ITALIA (Ex; Muzeul Vaticanului – Roma, Arcul lui Constantin – Roma, Muzeul Chiaramonti – Roma, Musei di Villa Torlonia – Roma, Musea Nationale – Napoli, Gradina Piucino – Roma, Giordini di Popoli – Roma), FRANTA (Ex: Gradina castelului Versailles), SPANIA (Ex: Museo del Prado – Madrid), RUSIA (Ex: Hermitage Museum – St. Petersburg),si in multe alte locuri din lume, se afla amplasate si expuse statui, busturi de daci, precum si basoreliefuri monumentale cu izvor dacic.

Busturile, statuile si chiar capetele de daci, au cateva trasaturi comune; ne prezinta barbati cu privire inteligenta, cu tinuta demna, frumosi, imbracati si incaltati intr-o maniera ce denota eleganta, bun gust si modestie in acelasi timp. De asemenea, fiind realizate din materiale greu degradabile (in general marmura) se releva ca marii artisti stapaneau la perfectiune arta lor si foloseau acelasi stil, aceeasi maniera de obtinere a maiestoaselor figuri, realizate cu detalii de mare acuratete si rafinament, obtinute prin studierea atenta, in decursul unei perioade lungi de timp a naturii si comportamentului uman din spatiul dacic.
Cele de mai sus releva si faptul ca artistii aveau un grad de pregatire ce i-ar fi putut face invidiosi si pe artistii din Grecia antica; probabil ca chiar asa au si stat lucrurile la vremea lor !

Daca am fi naivi am putea crede ca aceste marturii artistice au fost realizate de marii sculptori ai Romei antice, inoculanduni-se sute (si chiar mii) de ani informatii eronate (de exemplu cele in legatura cu statuile de daci amplasate pe Arcul lui Constantin cel Mare), ce fusese-ra realizate de artistii Romei antice ??!! pentru Forumul lui Traian, in care Columna constituia cel mai important reper.

Este mai mult decat de necontestat si evident (cum de altfel am mai si spus) ca nici un invingator nu isi prezinta dusmanii invinsi ca pe niste eroi demni, civilizati si de inalta tinuta; nu le invata limba, si nu preia de la invinsi mesaje de inalta spiritualitate, cum ar fi de exemplu acela de a venera doar un singur Zeu; vezi ZAMOLXE si ISUS HRISTOS ! Sa nu uitam ca in acea perioada romanii umpleau un Panteon cu zeii lor !
In acest context nu credeti ca este mai mult decat relevanta si evidenta consideratia ca statuile de daci, aflate in diverse locuri din lume (cum am prezentat mai sus), au fost realizate in Dacia, de catre mari artisti ai locului,loc cu un grad ridicat de prezenta spirituala, leagan al civilizatiei europene ???
Acestea fiind spuse, cine poate contrazice argumentatia de mai sus cu dovezi irefutabile ?

LA MULTI ANI SI UN AN MAI BUN !
Sa speram ca acesta va fi 2014, si mult timp dupa ! DUMNEZEU SA NE AJUTE !

Reclame