1. Ar fi, mai mult decat nimerit, ca prin eforturi comune, intr-un parteneriat public-privat, sa se realizeze si sa fie pus la dispozitia marelui public, un “Muzeu al Daciei” care sa contina o selectie a celor mai valoroase artefacte, descoperite pe teritoriul Vechii Dacii, aflate acum pe teritoriul Romaniei si in alte muzee ale lumii ( ce au beneficiat atat de prestigiu, cat si material de pe urma acestei stari de fapt. Ex. Kunsthistorische/Viena, Louvre/Paris, Archaeological Exhibition of the Hungarian National Museum/Budapesta, Vatican s.a.). Spre exemplificare: publicatia “Guide to the Archeological Exhibition of the Hungarian National Museum”, precizeaza faptul ca detine nenumarate obiecte descoperite in Romania (Apahida, Dumbraveni, Felnac, Gornesti, Cluj-Napoca, Ghindari, Targu Mures, Sinnicolaul Mare, Graniceri, Dumbravioara, Nadab, Sarasau, Simleul Silvanie, Totesti, Zalau) de pe teritoriul vechii Dacii, si faptul nu este unic.
2. Considerand ca firesc faptul ca Guvernele din perioada Regelui Carol I, sa fi lasat posteritatii informatii concludente ( documente si nu numai ) si de o mare insemnatate istorica, cu privire la lucrarile si descoperirile din zona Podul Neagului / Izvor / Sinaia. Adresam rugamintea catre Academia Romana si Guvernul Romaniei de a face cunoscute marelui public aceste documente deoarece au trecut mai bine de 125 de ani de la producerea lor. Din comoara descoperita la Sinaia de Regele Carol I mai faceau parte si alte obiecte in afara placilor de aur ? Ce a facut regele Carol I cu tezaurul pe care l-a descoperit la Sinaia ?
3. Care este simbolistica Sfinxului din Bucegi in cultura vechilor daci ? Dar a piramidei aflate in zona Buzaului, la Turtudui ?

Reclame