1. CONSEMNAM CA SUNT NENUMARATE INDICII CE ATESTA FAPTUL CA CIVILIZATIA DIN DACIA  ( SI DE PE INTREGUL PAMANT ) ESTE MULT MAI VECHE DECAT CE S-A DESCOPERIT IN SUMMER  ( PE TABLITELE DIN LUT ). NE-O SPUN, DE EXEMPLU, CALCAIUL DE ALUMINIU DE LA AIUD ( CE SE PARE CA ARE O VECIME DE PESTE 20.000 DE ANI ), CALENDARUL DACIC DESPRE CARE SE SPUNE CA AR FI MAI VECHI SI MAI EXACT DECAT CEL MAYAS, FIIND MAI APROPIAT DE CEL ACTUAL ( 365,242197 ZILE, DIFERENTA FIIND DE DOAR 12 SECUNDE INTRE CALENDARUL DACIC SI CEL ACTUAL ), SAU CERCURILE DE PIATRA DIN IORDANIA ( CE SE PARE CA AU PESTE 9.000 DE ANI ) DESCOPERITE DE LOCOTENENTUL PERCY MAITLAND IN 1927 SI ADUSE LA CUNOSTINTA MARELUI PUBLIC INCEPAND CU ANUL 1970 DE DR. DAVID KENEDY DIN AUSTRALIA, SI MULTE ALTELE.

CA ATARE, AR FI MAI MULT DECAT NORMAL CA, ACADEMIA ROMANA, MINISTERUL CULTURII SI CELELALTE STRUCTURI ALE STATULUI SA-SI CONCERTEZE EFORTURILE INTR-O OFENSIVA DE PROPORTII, CE SA PUNA IN LUMINA CONTRIBUTIA NOASTRA ESENTIALA LA ISTORIA EUROPEI SI A UMANITATII, MAI ALES ACUM CAND SE PARE CA UNII DIN EUROPA SI DE PE MAPAMOND INCEARCA NU NUMAI SA NE MARGINALIZEZE CI CHIAR SA NE IGNORE SAU SA NE DESFINTEZE.

2. O INFORMATIE RECENT APARUTA, CE CONSEMNEAZA FAPTUL CA IN PESTERA TAYOS DIN ECUADOR A FOST DESCOPERITA O BIBLIOTECA SCRISA PE PLACI DE AUR, NE FACE SA AVANSAM O TEORIE CE PARE A FI MAI MULT DECAT CORECTA SI ANUME CA, CEL MAI PROBABIL PRIN MIMETISM, CIVILIZATIA SUMERIANA A TRANSMIS INFORMATII SCRIIND PE TABLITE DIN LUT, IMITANDU-I PE CEI CARE CU MULT INAINTEA LOR AU SCRIS PE TABLITE DE LUT ( VEZI TABLITELE DE LA TARTARIA – ROMANIA  ), AUR SAU ARGINT ( VEZI PLACILE DACICE DE LA SINAIA – ROMANIA SAU CELE DIN PESTERA TAYOS – ECUADOR ).

O REMARCA SUPLIMENTARA ESTE GENERATA DE FAPTUL, SURPRINZATOR, CA ATAT LA SINAIA ( ROMANIA ) CAT SI IN TAYOS ( ECUADOR ) PLACILE DE AUR CU SCRIERE VECHE AU FOST DESCOPERITE ALATURI DE URIASE COMORI.

Reclame