1. Acum, cand ne confruntam cu serioase amenintari pe plan international, consideram ca este de datoria Academiei Romane sa faca un serial cu 5-10 filme de cate circa 15 minute fiecare, serial ce sa fie difuzat de catre toate televiziunile din Romania, si de catre televiziunile nationale din alte tari, ce accepta difuzarea serialului, cu textul tradus in limbile tarilor respective.

In acest context, consideram ca s-ar impune ca serialul sa cuprinda episoade precum :

a. Prezentarea artefactelor descoperite pe teritoriul Romaniei, existente si prezentate ca atare, in muzee precum cele din Budapesta si Viena. Daca nu detineti informatii, vi le furnizam noi sau consultati blogul nostru.

b. Stadiul descoperirilor de la Sarmizegetusa Regia, inclusiv a obiectelor descoperite in acest sit si perspectiva in care va fi abordat studiul acestui spatiu. Ca atare, consideram ca este foarte necesar a se prezenta si lista completa a descoperirilor facute de catre academicienii Constantin Daicoviciu, Hadrian Daicoviciu si a altora care au facut sapaturi autorizate in zona, pentru a fi clarificata toata zvonistica aflata in circulatie pe aceasta tema.

c. Un alt episod ar trebui sa clarifice existenta artefactului de mare interes public, denumit CALARETUL DAC IN ARMURA descoperit la Cugir. Unde se afla el acum ? De ce nu este expus ? Care este istoria lui, afost incinerat si descoperit ca atare ? etc.

d. Placile de la Sinaia si parerile pro si contra ar trebui prezentate in alt episod. Ca atare ar trebui, de exemplu, sa-si expuna punctele de vedere d-l prof. Aurel Ionescu, d-l Dumitru Manolache si altii.

e. Ce reprezentam noi, ca romani in cultura europeana, luandu-se in considerare marturiile exceptionale ale domnului Gabriel Gheorghe si exemplele irefutabile pe care acesta, si altii, le prezinta.

Fata de toate cele de mai sus, il rugam pe domnul presedinte al Academiei Romane academician Ionel Haiduc sa faca diligentele ce se impun, pentru ca macar Academia Romana sa-si recastige locul de prestigiu pe care l-a detinut in constiinta neamului romanesc.

2. Oare de ce declaratia matematicianului german Joachim Rittsteig, precum ca in vechea capitala a mayasilor – scufundata in apele lacului Lago, cel mai mare lac din Guatemala – s-ar  afla 2156 tablite de aur pe care se afla consemnate vechile legi mayase, nu este contestata, in schimb la noi existenta placilor de aur – in principal cele de la Sinaia, recunoscute de regele Carol I – este contestata.

Contestarea Placilor de la Sinaia, prezentate de catre unii drept falsuri, face ca informatii esentiale despre milenara civilizatie dacica sa nu fie prezentata marelui public. In acest context, ne permitem a ne intreba, oare de ce informatii ca si cele prezentate pe Placa 21, ce consemneaza faptul ca in Imperiul lui Burebista, importanta localitate stategica KOPONO, nu sunt studiate. Precizam faptul ca localitatea Kopono denumita in prezent Subcetate se afla in apropiere de Hateg, Densus, Sarmizegetusa si de alte multe cetati dacice, precum si la intersecta drumurilor principale ale vremii, unul cu acces direct spre Aquincum.

Nestudierea de catre savantii nostrii, a dovezilor de necontestat ale civilizatiei milenare din arealul in care locuim, sub pretextul de a nu combate  afirmatii anterioare ale unor  mari istorici (sic), pentru a nu fi acuzati de fals ori incompetenta, asa cum de altfel procedeaza ei cu Hasdeu si Densusianu, ne pun intr-o postura subalterna, in timp ce nimeni din lumea contemporana nu combate afirmatii bazate pe vechi documente, cum ar fi de exemplu, cele ale domnului Rittsteig ce sustine ca a descifrat Codexul Dresden, codul secret al civilizatiei maya. Consideram ca a venit timpul de a fi prezentate toate dovezile ce atesta primordialitatea noastra in civilizatia umana.

3. Deoarece pe parcursul studiilor ce le-am efectuat, in legatura cu milenara civilizatie aparuta in zona noastra de habitat, am constatat faptul ca se incearca si se si reuseste, a fi ascunse informatii esentiale si a fi ocultata istoria noastra, consideram a fi important in a aparea cat mai multe informatii si dezvaluiri in legatura cu practici ce fac a ne afla in regretabila postura de noi veniti in istoria lumii. Exemplificam intrebandu-ne care este soarta celor 50 de albume privitoate la CIVILIZATIA CUCUTENI primite de d-l Ion Caramitru in calitatea sa de ministru, de la grecii ce au editat 2000 de albume realizate cu prilejul prezentarii in Atena (Grecia) a unei expozitii ale culturilor Cucuteni – Micene. Poate avem placuta surpriza ca chiar domnul exministru Ion Caramitru sa ne spuna ce s-a intamplat cu aceste albume. Am fi impresionati, cu atat mai mult, cu cat se spune, in legatura cu cele 2000 de exemplare ale albumului, ca acestea ar fi fost distruse de grecii care comandandu-le, chipurile ar fi vrut sa faca un gest de recunoastere publica a anterioritatii Culturii Cucuteni fata de toate culturile din arealul grecesc. Le-a trecut repede, iar de greci sa te feresti si cand iti fac daruri !

Reclame