1. Din informatiile furnizate de catre domnul Dan Romalo in cartea sa CRONICA GETA APOCRIFA PE PLACI DE PLUMB ? la pagina 27, deducem ca au fost mai multe sute de placi din plumb cunoscute ca fiind PLACILE DE LA SINAIA. In prezent la Institutul de Arheologie Vasile Parvan  se mai afla circa 30 de placi din plumb din cele cateva sute. In concluzie ce s-a intamplat cu placile ce nu s-ar mai afla pe nicaieri ?

Ce ne poate spune despre acest fapt domnul Dan Romalo, doamna Aurora Petan, domnul Dumitru Manolache, domnul Alexandru Vulpe, exregele Mihai, printul Paul, printul Duda, conducerea Academiei Daco-Romane si conducerea Academiei Romane ?

2. De ce dupa ultimul pusnic de la Schitul Sfanta Ana – Sinaia, monahul Inochentie, decedat in anul 1877, locatia a fost parasita ?

Barbu Catargiu fost prim-ministru ii aducea anual o haina noua monahului Inochentie pana la moartea sa cu toate ca ” aurul ti s-a stricat”. Oare de ce ?

3. Cate dintre placile din aur  si copiile  din plumb ale acestora , din tezaurul  de la Sinaia, au ajuns in strainatate, unde si cand ? Ce ne poate spune domnul Dan Romalo, conducerea Institutului Vasile Parvan si exregele Mihai in legatura cu aceasta situatie ? In eventualitatea ca placile au fost trimise in strainatate, se pune si intrebarea legitima, unde s-ar putea afla actele insotitoare ?

4. Biserica Ortodoxa Romana ( BOR ) care a pastrat probabil vremelnic unele placi de aur din tezaurul de la Sinaia si pastreaza copii in plumb, poate sa ne precizeze cate placi au fost depozitate la Manastirea Sinaia pana cand, cine le-a preluat, cine le are si in ce locatie se afla acum ?

Reclame