In consens cu punctele de vedere formulate de catre cei ce ne acceseaza sau ne contacteaza, trebuie sa ne adresam si de aceasta data catre Academia Romana si catre Biserica Ortodoxa Romana, pentru a le ruga sa studieze, cerceteze si concluzioneze asupra unor informatii precum cele de mai jos.
{Faptul ca celtii au preluat de la daci diverse procedee magice este confirmat si de Origene, unul dintre parintii Bisericii Crestine: ” tracul Zamolxis care invatase pe druizi, printre altele si divinatia prin fise si numere „, (Philosophumena I, 2 si 22)}, publicat de „Geticul”.
{Legenda Sfantului Graal, scrisa in sec.XII, dar mult mai veche prin originile sale, este legata de ceea ce s-ar putea numi ” Preistoria Inimii Euharistice a lui IIsus”, pentru ca este, in realitate, o adaptare crestina cu radacini celtice foarte vechi…  Este regretabil ca nu putem cunoaste cu precizie forma acestei traditii anterioare crestinismului, asa cum se intampla, de altfel, si cu tot ceea ce priveste doctrinele celtice, pentru ca invatatura orala a fost singurul mijloc de transmitere folosit}; RENE GUENON in „Sfanta Inima si Legenda a Sfantului Graal”.
Noi am incercat, prezentandu-va doar doua puncte de vedere, ale lui RENE GUENON si ORIGENE, personalitati de mare forta, a va oferi doar repere. Ce parere  au cele doua institutii fundamentale  si dumneavoastra cei care accesati blogul nostru ? N.B.

* RENE GUENON ( 1886-1951), filosof si ganditor esoteric francez, initiat in esoterismul islamic, este cunoscut si sub numele Shaykh ABD AL-WAHID  YAHYA.
* ORIGENE ( cca. 185- cca. 254 ), teolog crestin, unul din cei mai reputati sfinti parinti ai bisericii.
* GETICUL, contemporanul nostru, de doua ori laureat al Academiei Romane, recunoscut in intreaga lume, chiar si de catre cei care l-au intemnitat alaturi de TUTEA.

In legatura cu cele mai sus prezentate am fi  mai mult de cat recunoscatori daca Academia Romana si Biserica Ortodoxa Romana ne-ar acorda atentia cuvenita si ar formula judecati de valoare ce sa ne parvina. Multumim anticipat !

Reclame