1. Daca uriasa statuie a lui Carol I va aparea in fata Bibliotecii Centrale Universitare – Fundatia Carol I, statuie in care calul are coada ridicata, dand senzatia ca imediat se va usura, de ce nu se pune vis-à-vis statuia “RASCOALA din 1907” ce zace acum pe undeva prin Pantelimon pe stanga? Ce parere are Primaria?
  2. De ce statuia lui Mihai Viteazul zace in continuare langa Casa Poporului? Ce legatura au cele doua marete realizari? Sa banuim ca este un amplasament provizoriu? Si restul? Din nou ce parere are Primaria?
  3. In legatura cu cele de mai sus nu putem multumi Primariei pentru ce face, dar am dori sa ii multumim domnului Leonard Velcescu pentru stradania dovedita prin aparitia studiului sau de iconografie antica, “Dacii in sculptura Romana”! Cateva replici ale acestor sculpturi si copia Columnei lui Traian nu pot fi amplasate in locatii adecvate in Municipiul Bucuresti? Ce  parere are Primaria?
  4. In acest context am avea si o sugestie pentru Primarie, si anume a se orienta spre amplasarea in Bucuresti a unor replici ale statuilor de daci, aflate acum pe Arcul lui Constantin din Roma. Ce parere aveti, luandu-se in considerare si faptul ca cele 8 statui ar fi fost aduse la Roma chiar din Dacia?
  5. Apropos! Despre Sfinxul din Bucegi ce se mai stie? Suntem cantonati in aceeasi convingere ca acesta a aparut datorita vantului si ploii, sau au aparut informatii noi?
Reclame