NOTE

1.  In legatura cu cele afirmate de catre dl. Lucian Iosif Cuesdean , ce se constituie si ca un eventual raspuns la intrebarile noastre pe  problematica, afirmatie ce o prezentam in continuare, aceasta atentionandu-ne ca ” limba romana nu are cuvinte de origine romana ” de unde ar reiesi precum ca ” romanii nu exista pentru ca ei nu au cuvinte romanesti „, se isca multe intrebari.  Dumneavoastra ce parere aveti ? Academia Romana ce parere are ? Noi revenim reafirmand ceva ce credem ca deja este truism si anume faptul ca, marile culturi au darul de a crea cuvinte „de referinta” drept pentru care milenara noastra cultura a creat cuvinte de o mare acuratete, frumusete si concretete, insa celelalte mari culturi ( britanica, germanica sau italiana ) nu au reusit, exemplu apa inghetata, care in diversele sale ipostaze o regasim in limba romana ca zapada, nea, omat, ninsoare, iar in celelalte limbi ” tinere ” aceste ipostaze nu beneficiaza decat de cate un singur cuvant ” snow „, ” schnee „, ori ” neve „.

2.  Exista infinit de multe informatii in legatura cu formarea limbii romane, si in legatura cu textele descoperite la Tartaria, Piatra Neamt si Sinaia despre care Ministerul Culturii si Patrimoniului National, nu si-a exprimat puplic opiniile, nu a prezentat documente, nu considera necesar a ne dezvalui realitati, si nu intelegem de ce ! Rugam de aceasta data nu Ministerul ci pe Domnul Ministru sa emita un punct de vedere ce sa ne parvina noua si opiniei publice.

3.  Deoarece preocuparile domnului Cuesdean ating si o zona de mare traire si sensibilitate si anume aceea a istoriei noastre milenare, consemnata in Placile de la Sinaia, am avea curiozitatea ce parere are Academia Romana si Biserica Ortodoxa in legatura cu modul deplorabil in care se afla Biserica San Nicoara din Curtea de Arges, in care se fac in continuare sapaturi, probabil, arheologice. Oare de ce si de ce nu coreleaza nimeni cele doua teme din prezenta nota.

4.  Prin cele mai sus spuse am revenit la tema Placilor de la Sinaia, consideram ca istoria noastra milenara este ocultata in diverse moduri, precum si acela al faptului ca Sinaia se numea Podul Neagului si acolo au avut loc diverse fapte, ce nu ne mai sunt relevate apoi ca locatie a se fi petrecut la Sinaia. Oare de ce ? Casa Regala ne poate spune ceva in acest sens ? Sau poate ne devoaleaza cate ceva Biserica Ortodoxa Romana si Manastirea de la Sinaia. Cele doua structuri nu ar dori sa isi reia credibilitatea si pe marginea acestor teme ?

5.  Considerand ca firesc faptul ca Guvernele din perioada Regelui Carol I, sa fi lasat posteritatii informatii concludente ( documente si nu numai ) si de o mare insemnatate istorica, cu privire la lucrarile si descoperirile din zona Podul Neagului / Izvor / Sinaia.  Adresam rugamintea catre Academia Romana si Guvernul Romaniei de a face cunoscute marelui public aceste documente deoarece au trecut mai bine de 125 de ani de la producerea lor.

Reclame