1.   Se mai pastreaza in arhiva Academiei Romane (ori in arhivele altor institutii) procesele verbale ale inventarierii Tabitelor de Plumb de la Peles, ale predarii-primirii lor,  de catre Domnul Director Nestor de la/la Muzeul de Arheologie (devenit Institutul de Arheologie), si de predare a Placilor de Aur cu scriere veche, Arhiva Regilor Daci ?

2.   Este foarte curios faptul ca in toate Dictionarele Limbii Romane aparute pana acum … nu se pomeneste despre nici un cuvant ca ar fi de origine DACICA. Oare de ce ?

3.   De ce constatam cu surprindere faptul ca lipsesc cu desavarsire (prin disparitie) izvoarele istorice scrise despre DACI ? Poate ca totusi ar mai fi prin niste biblioteci, sau arhive, din Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Spania, cate ceva documente. Dumneavostra ce stiti ? Ce interventii s-au facut pentru a se intra in posesia lor, catre cine, cu ce rezultat ? Ar trebui sa stim si noi, marea masa a populatiei, nu numai istoricii sau falsii istorici, ce isi impartasesc impresiile prin reviste de specialitate cu tiraj foarte restrans, care uneori se si evaporeaza de pe piata sub diverse pretexte ! Ce parere aveti ?

4.   Detine Academia Romana o harta sau un nomenclator a tuturor Cetatilor Dacice din perioada 40 i. e.n.- 110 e.n., acestea au si anexe ce sa prezinte ce locatii Romane s-au suprapus peste Cetatile Dacice ? Si, detine Academia si anexe ce sa prezinte suprapunerea Cetatilor (Oraselor) Medievale peste locatii Romane nascute pe Cetatile Dacice ? S-au perpetuat ele pana astazi si in ce stadiu se afla ? Pentru a va fi mai usor de inteles va intrebam noi : ce evolutie  a avut in timp, pana astazi, in sensul celor de mai sus, Alba Iulia ?

5.   Exista la Academia Romana o evidenta a tumulilor de pe teritoriul tarii noastre ? Unde este inventarul obiectelor gasite in tumulii prospectati arheologic si unde este expus sau pastrat continutul ?

Reclame