1.  Marile culturi au darul de a creea cuvinte ce releva prin  frumusete si acuratete diversele ipostaze ale unei stari.
In acest context se circumscrie si milenara noastra cultura si vom exemplifica folosindu-ne de unele stari ale apei inghetate, care cristalizeaza sub forma de: zapada , nea (ninsoare), omat.
In celelalte mari culturi (ex: engleza, germana, italiana) ar trebui sa regasim aceeasi mare flexibilitate si expresivitate ce sa releve ipostazele mai sus prezentate. Surpriza!
In engleza pentru zapada si nea un singur cuvant „snow”; in germana tot un singur cuvant „schnee”. Despre omat nici o formulare. In italiana, tot un singur cuvant : „neve”.
Ce limbi sarace! Dar cred ca putem totusi intelege fenomenul. Sunt culturi tinere ce nu au reusit inca sa-si diversifice, si sa-si imbogateasca prin vocabular, explicit, relevant si nuantat  natura si trairile umane.
Dumneavoastra ce credeti? Care sa fie oare Leaganul Civilizatiilor Europene? Aveti vreo indoiala?

In acest context l-am ruga pe Laureatul Academiei Romane Domnul GABRIEL GHEORGHE sa prezinte punctul domniei sale de vedere, pe care il consideram mai mult decat pertinent.

2.  Despre Codul de Legi „BELAGINE” toate bune si frumoase, dar ceva dovezi concrete existe?  Rugam a fi prezentate!

3. Noi am aflat ca in vatra Bucurestiului s-ar fi descoperit niste tablite de lut cu scriere veche autentificate a fi realizate in jurul anilor 6000 i.e.n.
Suntem convinsi ca stirea nu a ajuns numai la noi! Dumneavoastra, cei care ne accesati, ce stiti?

4. „Traditia  Teosofica vorbeste de un numar total de 14 MANU; pana in prezent, omenirea a cunoscut 7. Primul este SVAYAMBHUVA MANU ( cel fara nastere ) „. De ce nu se vorbeste nimic in cronici despre ” BAS „? Si daca, de exemplu, despre Dinastia SHANG ( 1800-1025 i.e.n.) din China, exista atestare cu documente scrise, de ce despre BASARABII acelei perioade nu avem nici un document ? Sau poate avem si nu stim noi ! Poate sa ne spuna cineva ceva ?

5. Fiind un truism faptul ca dacii plateau armatele si garda cetatilor utilizand ca moneda „Kosonul „, este de mirare faptul ca Muzeul Militar din Bucuresti nu detine o mare colectie ( tezaur ) de Kosoni !
Adresam , pe aceasta cale, rugamintea ca Ministerul Apararii sa se implice in recuperarea, tezaurizarea si expunerea  colectiilor de Kosoni care ar putea releva date esentiale despre acele vremi.

Reclame