1. La New York s-a deschis prin grija in principal a filantropului american Shelby White, expozitia de artefacte europene „vechi de mai bine de 6000 de ani si de provenienta majoritar din Romania”, expozitie ce dovedeste incontestabil faptul ca „inaite de Egipt si Mesopotamia, spatiul Danubiano – Carpatic reprezentat prin cultura neo-eneolitica din Cucuteni, dar si cele din Boian, Gumelnita, Hamangia, Vadasca, sau Vinca, a fost unul din cele mai sofisticate leagane de civilizatie preistorica*”

* preluare din Cotidianul de joi, 19 noiembrie 2009

2. Prin scrisoarea Domnului Serban Ursu, Secretarul General al UNESCO Romania, suntem instiintati ca se doreste demararea unei campanii publice (pe baza de coeziune, incredere si efort comun) pentru salvarea vechilor cetati dacice. Sa fie intr-un ceas bun! Noi vom oferi tot sprijinul! Si de la Guvernul Romaniei sunt semne incurajatoare, context in care relevam faptul ca directia relatii publice din cadrul Secretariatului General al Guvernului ne face cunoscut ca problematica prezentata de noi a fost trimisa „spre informare si analiza Ministerului Culturii, Culterlor si Patrimoniului National”. Framantarilor noastre (ale grupului Discover Dacia) l-i s-a dat curs si de catre Academia Romana. Ii multumim, si pe aceasta cale, Domnului Presedinte Academician Ionel Haiduc.

3. In zonele cu delta ale marilor fluvii au luat nastere marile civilizatii (vezi Nilul, Istrul, etc). Aceste civilizatii s-au extins catre izvoarele cursurilor de apa, drept pentru care au luat nastere o multitudine de cetati. Daca despre cele amplasate pe Nil aveau o multitudine de informatii, de ce in legatura cu cele generate de cultura milenara nascuta in zona dacica, a deltei vechiului Istru nu avem informatii atat de detaliate ? Cand au disparut aceste cetati si datorita caror cauze? Au fost cauze naturale sau aceste cetati au fost distruse in razboaie? Consemnand faptul ca din ce in ce mai des au inceput sa apara informatii, cum ar fi de exemplu despre Jadani Cornesti, ce ne pot spune in plus cercetatorii, Academia Romana, si alti factori abilitati? Multumim tuturor celor care din ce in ce mai pregnant se simt implicati si doritori a aduce noi marturii.

4. In “The World Almanac and Book of Facts – 2009” ce este best seller New York Times, se releva in legatura cu Romania, urmatoarele: “Romania’s earliest known people merged with invading Proto-Thracians, preceding by centuries the dacians. The Dacian Kingdom was occupied by Rome, 106-271 CE; ……”. Credem ca afirmatia acestei prestigioase publicatii americane este mai mult decat relevanta in legatura cu intaii statatori de pe spatiul geografic al actualei noastre patrii, Romania. Dumneavoastra ce parere aveti?

5. Facem precizarea ca incercam a ne aduce si noi contributia la aboradrea constructiva in ceea ce priveste realizarea unei reabilitari atat faptice cat si ideatice, drept pentru care cu proxima ocazie vom face cunoscut programul propus de noi catre UNESCO in 2008.