1.Deoarece in legatura cu harta gorganelor nu am primit nici un raspuns din partea Academiei Romane si nici din partea Academiei Daco-Romane, propunem ca la toate sapaturile arheologice sa participe si reprezentanti ai unor structuri cu atributiuni specifice, cum ar fi Ministerul de Interne si Administratiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Mediului, Mass Media si altii. Aceasta deoarece nu dorim ca sapaturile sa se transforme in profanare de tumuli si de patrimoniu national.

2.Semnalam, cu reala satisfactie, aparitia in revista Lumea Misterelor nr. 10(153) Oct – Nov 2009 sub semnatura doamnei Maria Pirtea, membra a Fundatiei Altadora 2003 a articolului “Columna lui….Decebal”.

3.In baza evaluarilor domnului Branislav Stefanoski (transmise si catre noi) se desprinde faptul ca apar informatii relevante despre regatul dacilor si despre daci ca persoane (ex: Diplomele de Razboi ale Imperiului Roman, trimise de autoritatile de la Munchen catre Institutul Arheologic din Sofia); in acest context ii intrebam pe istoricii nostri daca astfel de informatii sunt cunoscute si de catre dansii?

4.Ce ne pot spune istoricii nostri in legatura cu orasul Aquincum? Este o asezare fondata de Imperiul Roman, sau asezarea este mai veche? Daca este o realizare preromana, cine a fondat acel oras pe actualul teritoriu al Ungariei?

5.In “The World Almanac and Book of Facts – 2009” ce este best seller New York Times, se releva in legatura cu Romania, urmatoarele: “Romania’s earliest known people merged with invading Proto-Thracians, preceding by centuries the dacians. The Dacian Kingdom was occupied by Rome, 106-271 CE; ……”. Credem ca afirmatia acestei prestigioase publicatii americane este mai mult decat relevanta in legatura cu intaii statatori de pe spatiul geografic al actualei noastre patrii, Romania. Dumneavoastra ce parere aveti?

Reclame