1.  Consideratiile arheologului Sofia Turma, cu privire la descoperirile, vechimea si informatiile tablitelor de la Turdas (tablite cu 3000 de ani mai vechi decat cele de la Tartaria) context in care domnia sa precizeaza si faptul ca „asezarea de la Turdas a fost locuita de un trib dacic”, pot sa fie apreciate ca fiind de o reala valoare stiintifica si ca „demonstreaza fara putinta de tagada” ca descoperirile N.N. sunt identice cu descoperirile de la Troia…”?

2.  Istoricul german Thomas Mommsen apreciaza „ca locuitorii Romei nu se numeau de la inceput romani, ci in limba veche RAMNI, ceea ce este posibil sa semnifice OAMENII PADURILOR” ce semnificatie are astazi aceasta apreciere?

3.  Marele istoric Profesor Doctor Augustin Deac, primul ce a relevat public existenta tablitelor de la Sinaia, afirma, probabil in cunostinta de cauza ca „realitatea istorica mai dovedeste ca, intr-adevar, limba stramosilor nostri geto-daci este mai veche decat cea greceasca, necunoscand modificari esentiale de-a lungul secolelor pana in ziua de astazi”. Aceasta apreciere poate sa fie considerata ca „tendinta nationalista de supraestimare, de exagerare sau preamarire, de idealizare a culturii materiale si spirituale a stramosilor nostri autohtoni, din perioada de inceput a societatii europene” ?

4.  Acum, la implinirea a 120 de ani de la moartea geniului Mihai Eminescu, putem percepe asa cum se cuvine cele afirmate de catre acesta, care „dupa studierea si adancirea laborioasa a multor limbi antice, printre care si a limbii sanscrite, spunea ca „limba romana e imparateasa bogata careia multe popoare i-au platit dare in metal aur, pe cand ea pare a nu fi dat nimanui nimica”?

5.  Asa dupa cum aflam din ziarul „Cotidianul” din 30 iunie 2009, numarul 2130, „in perioada 2000-2002 gruparile constituite … au localizat si sustras, in mai multe randuri, din situl arheologic aflat in administratia Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane Deva, 15 bratari de aur”. Or fi fost 15 bucati!? In acest context am putea afla, de la institutiile cu atributiuni in domeniu, unde se mai fac sapaturi (oficiale) si ce s-a mai aflat in legatura cu milenara civilizatie a dacilor si de ce trebuie sa mergem la Roma, in Fori Imperiali pentru a vedea piese din tezaurul dacic?

Reclame