1. Recenta idee, de inalta traire si larga respiratie, si anume aceea ca incepand cu anul 2018  capitala  tarii sa se afle la ALBA IULIA, a inceput sa suscite un viu interes. Aceasta idee coroborata si cu propunerea mai de mult formulata, ca tara noastra sa revina la numele ” Dacia „, asa cum de altfel  era cunoscuta  in vechime si atestata  ca  atare in documente si pe  hartile realizate  in lume in acea perioada si mai tarziu , se constituie chiar ca o tema de major interes national. Care este opinia dumneavoastra ?      

    2. In ziarul ” Jurnalul National ” Nr. 5023 din 15 mai 2009, editia I, apare o informatie exceptionala, precizandu-se  ca ” in aprilie 2007, cativa scafandri romani, ajutati de colegi din Ungaria ” ( oare de ce ?!) ” au  inceput  o expeditie subacvatica ” langa Mangalia. „…..pe fundul marii, scafandrii au descoperit artefacte, pereti, coloane si strazi pavate „.”…..prin alte parti oamenii au stiut sa profite de trecutul lor „. Poate vom reusi si noi !  Nu credeti ca ar cam fi cazul ? Felicitari ” Jurnalul National „!   

    3.  Consideram ca toate sarcofagele descoperite pe teritoriul vechii Dacii, sarcofage aflate acum in diverse  locatii, ar trebui adunate in  locatii adecvate, si expuse publicului cu explicatiile necesare, deoarece in actuala dispersie  a sarcofagelor , ne putem pune legitima intrebare daca nu care cumva sunt prea multe marturii istorice pe teritoriul tarii noastre  si aceasta ar putea deranja, sau carui scop,  si cui,   serveste dispersia ?     

    4.  Constatand ca este repornita dezbaterea despre ” uriasi „- vezi si emisiunile postului TV  Antena 1 – consideram ca pentru a se raspunde problematicii este util a se implica si factorii abilitati. Acesti factori ar trebui sa isi faca cunoscut si punctul de vedere  in legatura cu mormantul si sarcofagul lui Zamolxes !  Pentru dezlegarea enigmei, noi am accesat mai multe surse , inclusiv ziarul Hunedoreanul ” Groapa gigantica sapata de cautatorii de comori ” dar nu am aflat mare lucru. Cine poate oferi  informatii suplimentare cu privire  la  sapaturile efectuate pe teritoriul vechii Dacii in legatura cu aceste subiecte si rezultatul  descoperirilor ?  

    5.  Este oare intamplator faptul ca  EMINESCU,  DENSUSIANU, CALIMACHI si  HASDEU au trait cam in aceeasi perioada  si au fost animati de identice sentimente nationale, manifestand in acelasi timp si un profund atasament pentru cultura si civilizatia dacilor ?

Reclame