1. Deoarece este atestat istoric faptul ca pe insula situata in Marea Neagra, in apropierea apelor Dunarii, insula careia in literatura greceasca i se spunea LEUCE (adica ALBA), a existat intr-o epoca pretroiana, cel mai important monument al acelei lumi, ce era considerat  templul lui Apollo Hyperboreul, considerati ca acest templu, si civilizatia acelei lumi, a avut un rol crucial in civilizatia Europei ?

2. Inca din antichitate este atestat faptul ca Thetis, mama lui Achile, ucis la Troia de catre Paris, a ingropat cenusa fiului sau in insula LEUCE (ALBA) adica la gurile Dunarii in actuala Insula Serpilor. Oare de ce ?

3. Grecii considerau ca cei mai vechi oameni de pe pamant au fost PELASGII. Primul om, PELASG si alaturi de el PROMETEU se confunda cu istoria Pelasgilor si a omenirii, Leaganul pelasgilor a fost intre Dunarea de Jos si Carpati. In acest context, putem considera ca DACII erau urmasii PELASGILOR, iar noi suntem urmasii PELASGILOR si a DACILOR?

4. Avand din vedere, atestarea documentara a PELASGILOR in HYPERBOREEA, putem explica existenta GORGANELOR, TUMULILOR, a SFINXULUI si a altor STRUCTURI MEGALITICE, ca modelari naturale  ale vantului si ploii, sau sunt reprezentari legendare ale culturii megalitice si traditiilor locului care apoi s-au regasit ca replici sau similitudini pe alte actuale continente?

5. Limba vorbita de PELASGI – atestata de istorici ca limba vorbita in Europa, Asia si Africa, considerata limba barbara, este precursoarea limbii Getilor si Dacilor despre care se spune ca vorbeau o limba barbara latina, foarte asemanatoare limbilor vorbite de TRACI, SARMATI, MACEDONENI, GRECI, LATINI SI altii – este fundamentul limbilor pamantului. Nu este oare firesc a considera ca noi, ca urmasi ai PELASGILOR si DACILOR, suntem pastratorii acelui fond de limba pelasga si ca nu ne tragem de la ROMA, si ca de fapt ei, romanii, sunt o ramura, dar mai indepartata decat noi a PELASGILOR, ei avand un statut asemanator cu al GRECILOR?

6. Hiperboreenii, sunt considerati de greci ca fiind, ospitalieri, blanzi, superstitiosi, religiosi, foarte buni luptatori si razboinici cand se impunea, dar si poeti si filosofi. In Hyperboreea, gradul ridicat de civilizatie, transmis pe toate caile, de catre pelasgi inainte de „roirea acestora”, catre urmasi si preluat cu mult respect, de catre acestia, a facut ca dacii sa posede cunostinte deosebite in legatura cu activitati multiple si eterogene, cum ar fi de exemplu extragerea si prelucrarea aurului, pastoritul, arta razboiului, arhitectura, relatii comerciale, activitate diplomatica, religie, si multe altele, fapt ce le confera un ascendent de mare anvergura fata de vecini sau dusmani. Putem considera ca acest urias fond de cunostinte si civilizatie este pierdut ?

7. Inca din cele mai vechi timpuri, in Hyperboreea, indeletnicirea cresterii animalelor, in special a oilor, necesita ca „tehnologiile locului” sa ofere pastorilor „inzestrare” corespunzatoare, pentru ca acestia sa se poata confrunta cu succes cu toti pradatorii: lupi, ursi, banditi, si altii. Era aceasta o sursa de formare a unor elite de luptatori care in decursul istoriei au oferit exemple notabile, cum ar fi: REGALIAN, SPARTACUS si altii ?

8. Deoarece Romanii au privit permanent, cu igrijorare catre DACIA, unde in acea perioada folosirea armelor, si razboiul se constituiau ca „indeletnicire” pentru DACI, nici CEZAR nu si-a materializat dorinta de a ataca DACIA, si nici BUREBISTA  nu a profitat de haosul in care se trezeste ROMA dupa asasinat, drept pentru care putem considera ca istoria ar fi putut sa fie cu totul alta daca cei doi mari barbati nu ar fi murit aproape concomitent ?

9. BUREBISTA si DECEBAL au considerat, probabil, ca transmiterea prin viu grai a informatiilor cu privire la viata de zi cu zi, nu va constitui un izvor neperisabil pentru generatiile urmatoare, si nici scrierile pe piatra nu sunt perene, drept pentru care au considerat util ca informatiile esentiale, sa fie protejate si transmise, prin arhivarea lor in documente indistructibile, cu valoare atat spirituala cat si materiala, ce sa se constituie ca „Arhivele Daciei” realizate din aur, ce astazi sunt indeobste cunoscute drept „Placile de la Sinaia”. Noi consideram ca si aceste placi, ce se constituiau nu numai ca un depozit de informatii ci si ca un ideal in abordarea luptei pentru pastrarea identitatii culturale, au constituit unul din motivatiile luptei necontenite a dacilor impotriva romanilor. Sunteti de acord ?

10. Inceputul caderii IMPERIULUI ROMAN, a fost generat de retragerea fortata din DACIA a legiunilor. Consecintele permanentelor frictiuni intre DACI si ROMANI s-au manifestat si in planul diminuarii aprovizionarii IMPERIULUI cu resurse umane, bunuri materiale (aur, argint, fier, piatra, lemn, miere de albine, ceara, grau, vin) si animale, fapt ce a generat multiple stari conflictuante. Au fost acestea atat de marcante, incat sa se costituie, sau sa poata fi considerate, ca IMPLOZII in IMPERIU  ?

Reclame