Urmasii Traco – Geto – Dacilor s-ar mai putea intreba si urmatoarele:

1. De ce tablitele cu scriere veche se numesc „Tablitele de la Sinaia” ? si nu :

– Tablitele Arhivelor Regatelor Dacice, sau

-Tablitele lui Radulescu sau

– Tablitele lui Haşdeu sau

– Tablitele lui Densuşianu.

 

2. De ce ultimele cuvinte ale marelui Eminescu scrise pe nisipul din curtea spitalului , in ajunul mortii sale, in ospiciul Şuţu, sunt următoarele:  ‘Iisus Christos – Regele Daciei” ? Ce stia oare? De ce si cum a murit in anul 1889, la varsta de aproape 40 de ani?

3. De ce Nicolae Densusianu, moare in 1911, la varsta de cca. 65  ani, singur si sarac,  cu o viata academica daruita exemplar neamului sau nu este pomenit ca un contributor esential la „Dezlegarea chestiunilor ce intereseaza omenirea” ?; doar pentru ca „Dacia, Dacia Felix – era patria lui?”

4. De ce Episcopul Ghenadie a fost transferat la Manastirea Caldarusani si de ce ulterior a fost sustinut de Regele Carol in dezvoltarea manastirii?

5. De ce a fost sistata activitatea de sapaturi arheologice din siturile dacice? Sapaturile efectuate la bulgari (la Biniova, Ostroucha, Svetitsa  ori Goliama  Kosmatka,) sau de turci ( la Derinkuyuin in Anatolia Centrala regiunea Capodocia), scot la iveala vestigii ce ne indreptatesc a crede ca ar putea sa apara relevante marturii despre regatele dacice si despre trecutul nostru, intîi statatori in lume!

Reclame