Nota: Din comentariile primite apar puncte de vedere sau nelamuriri, pe care, sintetizandu-le, perezentam in continuare pastrand, pe cat posibil textul care ne-a fost trimis:

1. „Pe la 1875, a fost gasit un mare tezaur la Sinaia, cuprinzand si o arhiva din vremea regatelor Daciei, de peste 500 de placi de aur si sute de mii de monede.” „Carol a lansat zvonul ca tezaurul a fost topit pentru diverse motive. De fapt a dat dispozitie ca tezaurul sa fie tainuit.” „Placile ar fi Arhivele regilor daci gasite la Sinaia pe la 1875. Carol I a dat ordin, sa fie copiate in plumb o parte din placi, apoi a retras ordinele si a dat alt ordin, sa fie tainuite la Curtea de Arges”; „Prefectul de Arges, devenit prim ministru, stia de existenta tezaurului cu placi de aur ingropat la Curtea de Arges?” „Cinci dintre placi se zice ca s-ar afla in tezaurul BNR.”

2. „Cele cateva zeci de copii in plumb ale placilor de aur, au fost pastrate la Peles pana in 1948, cand au fost, dupa inventariere trimise la Institutul de Arheologie unde alte diversiuni ale „istoricilor consacrati”, sustin ca Hasdeu si Densusianu ar fi falsificatorii placilor de plumb” „Romalo, (nepotul fostului doctor al lui Carol I) a facut poze celor cateva copii in plumb ale placilor de aur din arhiva regatelor Daciei, la Peles… ”

3. „Credeti ca placile de plumb cu scriere, aflate la Institutul de Arheologie din Bucuresti sunt falsuri? „De ce au fost pastrate pana dupa inventarul din 1948 la Peles? … Sunt copii ale placilor de aur cu scriere veche (arhivele regilor daci), gasite la Sinaia pe la 1875, si insusite de Regele Carol I” … „Arhivele regilor Daciei, contine dovada ca limba dacilor aproape ca nu s-a schimbat (pana astazi n.n.)”

4. „In septembrie 1944, Mihai a dat ordin sa fie predate sovieticilor placile de aur… Se pare ca Romalo a fotografiat din ordinul lui Mihai si momentul predarii placilor de aur cu scriere veche catre sovietici…NB: In context sunt pomenite si numele Doamnei Cornelia Velcescu si Birdan Reine Gheorghe.

Intrebati pe Romalo de unde stie ca in septembrie 1944 au fost predate sovieticilor, din ordinul lui Mihai, placile de aur continand arhivele Daciei …….NB. In acest context este amintit si avocatul personal al D-lui Romalo, ce „confirma” ?! si al D-lui Napoleon Savescu; mai exista si o consemnare in legatura cu o masina blindata, marca Lasalle, cu 8 cilindri in V.

5. „In arhivele militare de la Pitesti se afla procesul verbal intocmit la predarea placilor de aur cu scriere veche„.

„Cine are acces la arhivele militare din Pitesti poate gasi procesul verbal al placilor de aur cu sciere veche (cum e consemnat in procesul verbal?) … tezaur niciodata inregistrat la BNR dar tainuit la Biserica San-Nicoara din Curtea de Arges pana in septembrie 1944.

Reclame