Informatii, practic de ultima ora, aparute sub semnaturile Domnului C.B. Stefanoski – Al Dabija in cartea publicata sub titlul “Din Arhivele Daciei”, la editura “Casa Gramosta” Tetovo 2008, precum si in cartea tiparita in 2007 la Chisinau cu titlul “Istoria Ilustrativa a Romanilor” la editura “Literatura International” de catre renumitul istoric Ion Ţurcanu, informaţii ce sunt coroborate cu cele ce se regasesc in primul fragment din „Cea mai veche Biblie cunoscuta in lume, numită CODEX SINAITICUS – Biblia Greacă”, publicată pe internet in luna iulie 2008, au incarcatura unui material exploziv.

Pentru claritatea afirmaţiei exemplificam cu informatiile de la pag.26 a cărţii „Din Arhivele Daciei”, pag. 470 si 487 din „Istoria Ilustrativă a Românilor”, si faximil apărut în „INFOZOOM” preluat de pe site-ul http://www.codex-sinaiticus.net, precum si cu cele consemnate in lucrarea „Romaniae Vaticana – Manoscriti – Documenti Carte” unde ne este prezentat si faptul marele poet Ovidiu face si aluziile la operele literare compuse in limba geto-dacilor …

Ce ne relevă, mai mult decât elocvent, exemplele de mai sus ?

În opinia noastră aceste exemple relevă informaţii extrem de pertinente care ne consolidează trăirea cu privire la faptul că noi suntem „primii intre egali” ca popor si leagan milenar de civilizatie in spatiul european precum si faptul ca limba scrisă a dacilor a stat la baza formarii limbilor: slavă, greacă si latină.

Cine ne mai contrazice ?

Credem ca puteţi ajunge, fară dubii şi dumneavoastră la concluzia că pe teritoriul vechii Dacii regăsim edificată prima mare civilizaţie europeană cu un ridicat grad de cultura doar prin simpla coroborare a informatiilor ce se regasesc in lucrarile mai sus mentionate, concluzie la fel de valabila si credibila precum cea a Vaticanului cu privire la faptul ca „exista Extraterestri”.

Deoarece pana acum, nu am mai regasit un punct de vedere similar, cu privire la faptul că limba dacilor a stat la baza formarii limbilor: slavă, greacă si latină, credem că prin aceasta afirmatie raspundem unora din intrebarile dumneavoastra, si deschidem un nou si important camp de studiu şi dezbatere, relevant pentru noi ca popor, punct de vedere cu care noi suntem deja convinşi că avem dreptate.

In sustinerea afirmatiei de mai sus, prezentam si punctul de vedere al Domnului Dante Medina, profesor la Universitatea din Guadalajara, care poate sa fie accesat pe:

http://www.adevarul.ro/articole/limbile-romanice-nu-provin-din-limba-latina.html

Reclame