1.    Deoarece stindardul national al dacilor era un dragon, simbol initiatic, nu este oare firesc a intreba daca nu care cumva membrii Ordinului Dragonului – al carui membru a fost si tatal lui Vlad Tepes – nu au fost (si poate sunt inca) acei cunoscatori ai adevarurilor transcendentale, ce isi au originea in spatiul pe care se manifesta spiritualitatea stramosilor nostri daci ?!?


2.    Starea deplorabila a muzeelor de istorie din Romania, (care in plus nici macar nu expun unele din piesele de valoare exceptionala – a se vedea Cavalerul Dac in Armura descoperit la Cugir, ce probabil se gaseste in depozitele muzeului de la Alba Iulia) aflate in antiteza cu modul in care se prezinta muzeele vecinilor nostri (ex: Ungaria Muzeul Aquincum, sau Austria – Kunsthistorisches Museum Vienna ) care isi propun chiar o rescriere a adevarurilor istorice (pagina 219 din ghidul muzeului Aquincum) folosind preponderent exponate ce au fost descoperite in Romania, pe teritoriul vechii Dacii ( a se vedea Lista Siturilor din ghidul muzeului – anexa), nu naste pentru cei indrituiti – cum ar fi administratie, organe/organisme abilitate sau Academia Romana – nici un semn de intrebare?

scan
3.    In ultima perioada au aparut nenumarate informatii, unele relevante, pe multiple teme, din care se desprinde faptul ca adevarul despre poporul dac a inceput sa fie obiect de studiu. A se vedea Aurora Peţan, Dumitru Manolache, D.G. Iscru, Grigore Gheorghe, Dan Olteanu, Wikipedia sau referirile altor fundatii, asociatii si societati.
In acest context intrebam care este pozitia oficiala a Academiei Romane fata de acest curent si, concret, fata de informatiile ce se vehiculeaza in legatura cu Tezaurul de la Sinaia.

Reclame