Discover Dacia Grup a organizat in perioada 04 – 06 decembrie 2008 o serie de intalniri cu scriitorul C. Branislav Stefanoski. Momentul culminant l-a constituit organizarea in data de 05 decembrie, ora 11, la sediul Fundatiei Europene Nicolae Titulescu, a mesei rotunde de prezentare a scriitorului si operei acestuia si de lansare a ultimei sale lucrari „Din Arhivele Daciei”, lucrare ce se constituie ca studiu stiintific si traducere a unui numar de 15 tablite din cele descoperite la Sinaia.

La masa rotunda au participat specialisti, istorici, diplomati, lingvisti, oameni de arta si litere, fiind remarcata prezenta unor personalitati precum George Potra, directorul Fundatiei Europene Titulescu, Dumitru Manolache, Secretar general de redactie al ziarului Gardianul, autor al cartii „Tezaurul Dacic de la Sinaia, legenda sau adevar ocultat?”, Prof. Universitar Cardula Ioan, Doamna Carolina Ilica, jurnalista si poeta, Ilie Serbanescu – analist (fost ministru), Octavian Penda, Directorul Muzeului Hartilor Vechi, ambasador Nicolae Micu, ambasador Nicolae Ecobescu, Niculae Spiroiu ex-ministru, istoricul Virgil Teodorescu, Paul Everac si altii.

In aceeasi zi la Libraria Mihai Eminescu a avut loc lansarea cartii „Din Arhivele Daciei”, in prezenta autorului si unor membri al grupului Discover Dacia. Pentru interesati cartea se poate procura de la librarie sau apeland la tel. 0741133474.

Ca urmare a importantei temelor abordate in intalnirile din primele doua zile ale grupului cu domnul C.B. Stefanoski, intalnirile au continuat si in ziua a treia, concretizandu-se in final ca aceste intalniri sa continuie in baza unui program cu derulare pe plan intern si in afara tarii care sa beneficieze si de participare internationala.

Va vom informa ori de cate ori aceste intalniri vor avea loc.

Discover Dacia Group

din-arhivedin-arhive-2

Reclame