1.      Au fost efectuate sapaturi sistematice la Sarmizegetusa Regia pe terase, versanti si la baza acestora ? Ce s-a descoperit ?

2.      Zidurile de aparare de la Sarmizegetusa Regia se suprapun, ca vedere in plan, peste actualul contur al zidurilor ?

3.      Templele si palatele de la Sarmizegetusa erau construite din piatra, asa cum se prezinta ele pe Columna lui Traian ?

4.      Marele Sanctuar Circular de la Sarmizegetusa Regia avea in structura sa, pe inelele interioare, stalpi de lemn incastrati in pamant pana la adancimea de 1,8 m ?

5.      In Sanctuarul Mare Circular de la Sarmizegetusa Regia, au fost facute, in decursul timpului, sapaturi cu excavatorul ?

6.      Ce este vasul de piatra ( vana), din situl de la Sarmizegetusa Regia ? De ce nu este protejat ca facand parte din patrimoniul national ?

7.      A fost gasita, cu prilejul sapaturilor efectuate in Romania, o sabie dacica (SICA) cu maner de aur ?

8.      Au fost folosite pietre din situl arheologic de la Sarmizegetusa Regia in realizarea de constructii in alte locatii ?

9.      De ce soclul cabanei arheologilor de la Sarmizegetusa Regia este construit din pietre apartinand sitului arheologic dacic ?

Reclame